СТИГАО ЗАХТЕВ ИЗ ВАШИНГТОНА, КИПАР ПРИСТАO! Ако избије велики рат…

STIGAO ZAHTEV IZ VAŠINGTONA, KIPAR PRISTAO! Ako izbije veliki rat…

9 januara 2020

Kipar je dao saglasnost da SAD na njihovoj teritoriji privremeno rasporedi tim za brze intervencije za slučaj evakuacije američke diplomatske misije i američkih državljana iz regiona, ako to bude potrebno, izjavio je portparol kiparske vlade, preneo je atinski Katimerini.

Kipar je, navodi se, saopštio da je dobio zahtev od Sjedinjenih Država da rasporedi svoj tim za hitne intervencije u slučaju potrebe, kao odgovor na rastuće tenzije između Sjedinjenih Država i Irana.– Kipar je dao saglasnost za privremeno raspoređivanje u zemlji američkog tima za hitne intervencije koji ima zadatak da evakuiše članove američke diplomatske misije iz regiona, kao i američkih državljana ako bude potrebno – izjavio je portparol. Naglasio je da se zahtev odnosi samo na „potpuno humanitarne operacije“.

Američke snage za brzo reagovanje raspoređene su van granica zemlje i često su povezane sa američkim marincima.

Njihovi brodovi raspoređeni su širom sveta, uz obalu problematičnih regiona, a za njih se kaže da su „pripremljeni za početni odgovor“ i uvek u pripravnosti, preneo je Katimerini.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  "za članove diplomatske misije iz regiona" - ovo "region" odnosi se na Irak i na Iran, i na Liban koji je baš blizu Kipra. Možda i na druge zemlje Persijskog zaliva. A jednog dana možda i na Izrahel.

 2. persida says:

  Pripreme za jace rokanje.

 3. Crna Plovdina says:

  saglasnost za privremeno raspoređivanje- u trajanju od 100 godina.

 4. milorad2 says:

  ne vidim kako su mogli da ih odbiju već imaju engleske baze tamo koje su odigrale vrlo gadnu ulogu u odcepljenju severnog kipra dok su turci još bili "prijatelji".

 5. Gagi says:

  Vecita istorijska borba izmedju Boga i Sotone. NIKADA narodi na ovoj pleneti nece moci da se smire. Uvek ce biti alavih koji zele tudje i skromnih koji cuvaju tesko i krvavo zaradjeno. U tom kontekstu su svi ovi lomovi, postoje drzave i narodi kojima nikada nije dosta otimanja, sa druge strane, postoje narodi koji su zeljni skromnog zivota u miru i blagostanju. Poraz jednog naroda i drzave se desi u momentu kada promeni svoj duhovni pravac, to se pretezno menja politickom silom, angazovanjem i precizno biranim "kadrovima" koji taj posao mogu da izvedu. Obicno su to "kadrovi" koji su vec prepoznati kao olos kojima nista nije sveto u svom mentalnom ludilu. Hipnoza olosa se sastoji u tome sto najgore predstavljaju kao najbolje, vodu pretvaraju u vino. Svetskom olosu koji svoj zivot zivi besplatno na principu otimanja tudje duse i zloupotrebe tudje krvi polako dolazi kraj. U ovom vremenu se sabiraju i grupisu drzave, to su one drzave i narodi koji su se odupreli i sacuvali svoju duhovnu vertikalu, NISU se priklonili laznim vrednostima ciji je symbol dolar i "dolce vita" vec drevno ucenje njihovih predaka kako se opstaje sa barabama.

  • E.Lirsch says:

   Dje mogu ad PODPISEM. Svaka ti je ka u Njegosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *