СТИГАО ЗАХТЕВ: Кинеска војска улази у Хонгконг да рашчисти демонстрације!

STIGAO ZAHTEV: Kineska vojska ulazi u Hongkong da raščisti demonstracije!

26 avgusta 2019

DRŽAVNI vrh Kine dobio je inicijativu da se umeša u zbivanja u Hongkongu i da na tom autonomnom području uspostavi stabilnost pomoću armije.

List China Daily je o toj inicijativi, koja bi predstavljala prelazak Rubikona.„Pravni eksperti i zvaničnici visokog ranga obratili su se sa tom inicijativom vladi. Istovremeno su se obratili javnosti Hongkonga sa apelom da se formira jedinstveni front na strani vladavine zakona kako bi se grad oslobodio sadašnjih nereda“.

Kineska asocijacija za izučavanje Hongkonga i Makaoa upozorila je da nasilje predugo traje i da „Hongkong može biti razrušen“.

Zamenica šefa komisije Svekineskog parlamenta za Specijalni administrativni okrug – Marija Tam Vajču – izjavila je da vlada Kine ima pravo „preduzme mere koje će gradu vratiti stabilnost“.

Još je precizirala:  „Ako u Hongkongu dođe velikih nemira i nereda, centralna vlada ima i pravo i obavezu da se umeša i vrati stvari u normalu“.

Zamenik šefa Kineske asocijacije za izučavanje Hongkonga i Makaoa Lau Šukaj ocenio je:

„Demonstracije u Honkongu su bitka između Kine i stranih i unutrašnjih antipekinških snaga. Radikalni elementi žele da preotmu vlast od centralne vlade i administracije Hongkonga“.

Tokom poslednjih sukoba policije i demonstranata – 15 policajaca je završilo u bolnici, a 29 demonstranata bilo privedeno. Najmlađi ima samo 12 godina.

Donald Tramp je prethodnih dana izjavio da bi se situacija u Hongkongu smirila za nekoliko sati  kad bi Si Đinping „seo za pregovarački sto sa demonstrantima“.Zvanični Peking tvrdi da se nemirima u Hongkongu diriguje iz Vašingtona.

Zvanični London je poslednja dejstva „snaga bezbednosti“ u Hongkongu osudio tako oštro i u takvoj formi da su se već pojavile pretpostavke da Veliak Britanija, koja takođe stoji iza previranja, pokušava da ih iskoristi da povrati Hongkong ili barem deo uticaja u svojoj bivšoj koloniji.

Iz Pekinga mu je odmah zvanično poručeno: „Ruke dalje od Hongkonga. To više nije britanska kolonija!“

Zavođenje reda pomoću armije verovatno bi i bilo, pored ostalog, u funkciji izbacivanja iz igre Amerikanaca i Britanaca.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  Nevjerojatno je da ljudi nakon"demokratskog događanja naroda"u državama sjeverne Afrike,Ukrajine itd.,i pušione nakon toga,nisu shvatili da to vodi u lošije stanje stvari,zapravo katastrofu,vođenu i poticanu od stranih exploatatora!Nego to sve ponavljaju iz države u državu!Idiotizam na neshvatljivoj razini!Pa onda,htjeli ste-imajte!!!

  • Pravda says:

   Treba da razumijes ove iz Hong konga. Tu su u zadnjih 150 godina, dok su britanci imali vlast obavljali najprljaviji poslovi u cijelom svijetu I kriminalci su preko noci postajali bogatasi. Samo za primejer, tu se preprodavala droga koja je placana u zlatu, mnoge zapadne banke su bile ukljucene u te transakcije, neke od njih su Scotiabank I fed. Eto sta hoce ova sacica demonstranata placenika zapada.

 2. test01 says:

  Cica mica - gotova prica... ali ne mogu da shvatim da se bagra toliko osokolila da to pokusavaju da urade jenoj Kini... nece stati dok ih nesto zestoko ne razvali po principu "stap ima dva kraja"!

 3. persida says:

  Udri zapadne agente na celu sa Srdjom Popovicem, zivela kineska armija, gazi do kraja, izabaciti sve strane gradjane pod hitno.

 4. Za Srbiju says:

  Amin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *