СТИГАО ЗАМЕНИК НИКА ДУЧИЋА

STIGAO ZAMENIK NIKA DUČIĆA

17 novembra 2018

Sada već bivši komandant Bondstila Nik Dučić rekao je u oproštajnom govoru na ceremoniji primopredaje da su ga po dolasku na Kosovo pitali šta će uraditi drugačije u odnosu na prethodnih 19 godina.

Dučić kaže da je tokom njegovog mandata održan mir, da je došlo do približavanja lokalnim zajednicama odlaskom na crkvene svečanosti, da su njegove trupe zajedno sa kosovskom policijom sprečavale krijumčarenja, a sa srpskom vojskom održavale mesečne sastanke i obavile 369 zajedničkih patrola.Dučić se u šali podsetio i poraza trupa iz Bondstila od srpske vojske u fudbalu rezultatom 6:1.

On se zahvalio i medijima koji su ga proglasili najtransparentnijim komandantom Bondstila, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prenosi Tanjug.

Komadant Kfora Salvatore Kuoči je Dučiću čestitao „kraj veoma uspešne misije“, a novom komandantu Bondstila Roju Makaregu početak misije u vreme „značajnih razvoja situacija“.

Novi komandant Bondstila Roj Makareg je po okončanju ceremonije na konferenciji za medije novinare pozdravio sa „Aloha, aloha“ i rekao da je to uradio pošto je u njegovoj misiji mnogo vojnika sa Havaja.

Makareg je naveo da je mnogima od njih ovo prvi boravak u Evropi i da se on lično „raduje saradnji sa svima“.

Na pitanje da li je dosad imao ikakva iskustva u mirovnim misijama, Makareg je kazao da je bio u Kuvajtu u misiji „Iračka sloboda“, ali da mu je ovo prva misija podrške miru čiji je cilj nastavak političkog dijaloga.

U vezi sa patrolama sa vojskom Srbije, koje su obavljane za vreme mandata Dučića, Makareg je rekao da se misija neće promeniti i da ne očekuje neke veće promene.

Upitan da li je od Dučića dobio nekakav praktičan savet, Makareg je rekao da mu je Dučić dao mnogo smernica.

Novi komandant Bondstila je naveo da je u pitanju misija koja ulazi u 20. godinu postojanja i da je Dučić postigao mnogo tokom mandata, a da će on dograđivati i poboljšavati postignuto.

Na pitanje o fudbalskom porazu Dučićevih trupa u utakmici sa srpskom vojskom, Makareg je rekao da bi on izabrao neki drugi sport.

„Surfing! Imate li talase ovde?“, upitao je u šali Makareg.

On je kazao i da bi možda bolje bilo da se igra odbojka, a ako opet bude fudbal, da im je cilj da ovog puta postignu barem dva gola.

Na kraju je medijima koji su došli zahvalio havajskom rečju „mahalo“.

KOMENTARI3 komentara

  1. raikkonen says:

    o ratovanje nema pojma..ovaj je neki knigovodja, koji ce da popishe shpajz u bondstilu, izgleda nedostaje brasnno tip-500, neko ga maznuo.

  2. milorad says:

    da ovaj je knjigovodja koji je došo da popiše stvsri i spakuje bau.

  3. Deda Micko says:

    Smenio si Nika, a nisi prilika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *