STIGLA DEMOKRATIJA U UKRAJINU: Pogledajte kako evromajdanovci terorišu svoj narod (VIDEO)

STIGLA DEMOKRATIJA U UKRAJINU: Pogledajte kako evromajdanovci terorišu svoj narod (VIDEO)

21 марта 2014
5002Predtsavnici i pristalice nove vlasti u Ukrajini sprovode linč na ulicama gradova.

Posledice njihovih napada trpe obični građani.

Iživljavali su se nad pripadnicima policije, pretukli su direktora televizije, proglasili su „lustraciju“ direktora dečije bolnice.

Niže su dati video snimci zverstava ukrajinskih nacionalista koji su ogrezli u bezakonje, skrivajući se iza „narodnog revolucionarnog tribunala“.

Na ovom snimku postavljenom na internetu vidi se kako neki mladići, od kojih su petorica predstavnici „Narodnog tribunala“, čitaju presudu glavnoj doktorki Vinjickog oblasnog kliničko-bolničkog centra Tatjani Antonec.

Mladići su se predstavili kao „dobrovoljci“. Mladi bojovnici ističu da je doktorka bila u Partiji regiona Viktora Janukoviča, pa zato podleže lustraciji i treba da napusti mesto glavnog lekara. Ženine tvrdnje da zakon o lustraciji još nije usvojen i da za radnje takozvanog „tribunala“ ne postoji osnov nemaju nikakav značaj za bojovnike.

Na ovom snimku se vidi kako su čovek obučen u policijsku uniformu i neke nepoznate ličnosti zaustavile automobil. Od vozača i putnika zatražili su da skinu traku Svetog Đorđa. Po njihovom mišljenju, skidanje trake je „znak poštovanja prema Ukrajincima“ jer „ne postoje Ukrajinci koji nose trake Svetog Đorđa“.

Na ovom snimku se vidi kako grupa nepoznatih lica maltretira radnike Državne saobraćajne policije. Ljudi, koji naglašavaju da imaju oružje, tvrde da su nadležni za izvršenje novog zakona parlamenta o radu policije, koji, navodno, zabranjuje policajcima da napuštaju mesta gde su stalno stacionirani.

Evromajdanovci negde vuku i prebijaju ženu koja ništa nije skrivila. Na snimku se vidi kako nekoliko muškaraca primenjuju silu prema ženi zbog toga što se nije lepo izrazila o sugrađanima iz Kijeva.

Na izlazu iz Kijeva grupa nepoznatih lica zaustavila je muškarca. Oštetili su mu automobil, oduzeli mu ličnu kartu, novac i bankarske kartice. Povod za to su bile ničim potvrđene tvrdnje da je on, navodno, snajperista koji je poslat iz Rusije.

Predsednik narodnog sovjeta Mirgoroda Vasilij Treteckij išao je ulicom, kad su mu pritrčala tri mladića sa kapuljačama. Oborili su ga na zemlju i počeli da tuku. Kroz nekoliko minuta pored njih se zaustavio automobil sa zatamnjenim staklima iz kojeg je izašao muškarac s oružjem. Čuli su se pucnji, posle čega su napadači pobegli automobilom. Po Vasilija Treteckog, koji je krvario, stigla je hitna pomoć.

Na ovom snimku su evromajdanovci stigli u jednu od filijala ruske kompanije „Lukojl“. Saopštili su da im je, kao i „Desnom sektoru“, potreban benzin. Međutim, naišli su na otpor. Ipak, poznati su i drugi slučajevi iznuđivanja od strane evromajdanovaca, koji upadaju u kancelarije komercijalnih firmi i traže novac, to jest faktički vrše oružanu pljačku.

Policija pretučena na Majdanu 19. marta 2014.

(Fakti.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u