СТИГЛА ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ: Ако не прихватите услове, добићете нове и правила се мењају…

STIGLA PORUKA IZ RUSIJE: Ako ne prihvatite uslove, dobićete nove i pravila se menjaju…

16 juna 2024

Uslovi za mirovne pregovore sa Ukrajinom mogu da se promene ako Kijev odbije predlog ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ovo mišljenje je iznela glavna urednica RT-a Margarita Simonjan. O tome je pisala 14. juna na svom telegram kanalu.Uslovi za mirne pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini mogu se promeniti nakon odbijanja Kijeva, smatra Simonjan. Ruski predsednik Vladimir Putin je već ponudio bezbednosne garancije u decembru 2021, ali su zemlje zapadnog bloka odbile.

„Svi se sećaju šta je bilo sledeće: slegnuli smo ramenima i počeli da radimo svoj posao, mislim da će i ovoga puta biti isto, ako ne želite da povučete trupe iz onih regiona koji su već naši, moraćete da se povučete i iz onih koji još nisu naši“, napisala je Simonjan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se 14. juna sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Na sastanku je izneo pravi predlog da se prekinu borbe u Ukrajini. Prema njegovim rečima, oružani sukob će se odmah okončati ako Kijev povuče Oružane snage Ukrajine iz novih regiona Ruske Federacije.

Takođe, Kijev mora zvanično da odustane od planova za ulazak u NATO i da proglasi vanblokovski, neutralni i beznuklearni status Ukrajine.

Putin je takođe predložio fiksiranje ruskog statusa Krima i Sevastopolja, LDPR, Hersonske i Zaporoške oblasti u međunarodnim ugovorima. Sve zapadne sankcije treba ukinuti, a mirovni sporazum fiksirati u ugovorima.

Ako Kijev i Zapad odbiju mirovni predlog, odgovornost za krvoproliće će biti njihova i uslovi za pregovore će se promeniti, rekao je on.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Veliki brat says:

  Loši mirovni uvjeti. To se preskače bez zadrške. Ostaje vojno rješenje sukoba.

 2. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Cela ukr.mora biti uzeta, eventualno galicija, jer ti katolici Rusiji ne trebaju, može biti predata, samo kome??? Poljska da bude nagrađena teritorijom a protivnik je Rusije, to ne može. Tako da galiciju treba spaliti pa na kraju kad odu pripadnici papske sekte videti šta sa tim delom. A super, ponudu za mir su odbili i sada je to alibi za dalje. Mada Rusiji ni ne treba taj tzv.alibi, ne treba ih uopšte da interesuje šta misle i pričaju na zapadu pa da traže pravno opravdanje za dalje akcije po teritoriji.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Da. Ništa, nikakvi pregovori. Sve ruske zemlje koje su boljševici svojim sumanutim odlukama ubacili u navrat nanos sklepanu Sovjetsku Ukrajinu treba vratiti u Rusiju.

   • Zeka says:

    Bez boljševika Ukrajina bi odavno bila nemački Rajh.

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

     Dražen je sasvim u pravu, dok si ti, sa svojim skojevskim upadicama tagikomičan. Verni ruski, pravoslavni narod paušalno, zlonamerno i tendenciozno, silom trpati u "boljševike" te automatski kvalifikuje za posmatranje u "ustanovi zatvorenog tipa".

 3. Kosovac says:

  Ovo je dobar potez Rusije uoči smešne konferencije u Švajcarskoj. Dala je temu, sada će delegati na konferenciji da se utepaju raspravljajući. Znate kako kažu sorošoidi, dijalog gospodo, dijalog u zdrav mozak je put ka svetskom miru. ………………..Sećam se kada je Ksavijer Solana rekao „NATO je najveća mirovna organizacija na svetu“.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   "Ksavijer" Solana? Tvoja je glupost tektonskih razmera, retardirana nepismena volino.

 4. Kulak says:

  Nema nikakvih pregovora, NAŠI moraju vratiti Nikolajev i Odessu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *