Стигли дронови из Кине! ВОЈСКА СРБИЈЕ СВЕ ЈАЧА

Stigli dronovi iz Kine! VOJSKA SRBIJE SVE JAČA

30 juna 2020

Na beogradski vojni „Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici sleteo je danas „iljušin“ sa isporukom bespilotnih letelica iz Kine.

Srbija je kupila od Kine naoružane bespilotne letelice Č-92A, koje se koriste za izviđanje i snimanje terena, ali mogu da nose i bombe i rakete. Reč je maloj bespilotnoj letelici koja će u našem Ratnom vazduhoplovstvu biti u više varijanti, a jedna će se lansirati sa domaćeg kamiona FAP 2228.U januaru ove godine v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović je rekao da se u prvoj polovini ove godine očekuje isporuka kineskih naoružanih bespilotnih letelica Č-92A, i to dva sistema, kompleta, sa ukupno šest letelica. On je dodao da se stručnjaci VTI već duže vreme nalaze u Kini, gde sa kineskim kolegama rade na integraciji sistema i opreme sa pomenute letelice na domaću bespilotnu letelicu „pegaz“, što je posebna korist od saradnje sa Kinezima.

Č-92A ima raspon krila nešto manji od deset metara, akcioni radijus veći od 150 kilometara, maksimalna visina leta je 5.000 metara, a brzina nešto manja od 200 kilometara na sat. Nosi dve navođene rakete dometa do šest kilometara i namenjena je za izviđanje, korekciju artiljerijske vatre i za napad na važne ciljeve, kao što su laka vozila, radarsko-komunikacioni sistemi i drugo.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zaliv.net says:

    Ovo su sjajni dronovi koji su se u ratovima vec pokazali kao veoma efikasni, jednako efikasni kao americke verzije koje su visestruko skuplje. Hvala Narodnoj Republici Kini na odlicnoj ponudi i saradnji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *