СТИГЛО ИЗВИЊЕЊЕ ОД МЕСИЋА У СТИЛУ „Био сам млад и наиван са 57 година па су ме усташе превариле!“

STIGLO IZVINJENJE OD MESIĆA U STILU „Bio sam mlad i naivan sa 57 godina pa su me ustaše prevarile!“

24 januara 2017

stjepan_mesic-epa_0

U spletu političkog ambijenta u kojem sam aktivno sudelovao, tadašnjih okolnosti i pod uticajem netačnih informacija koje sam dobio dogodila se ta moja nesmotrena izjava.

Stoji u zvaničnom obraćanju bivšeg predsednika Hrvatske i poslednjeg predsednika SFRJ, Stjepana Mesić javnosti nakon što je na Jutjub procurela objava njegove izjave o Jasenovcu, snimljene u Novskoj 1992. godine.

HRVATSKI MEDIJI SNIMCIMA RAZOTKRILI MESIĆA! „NDH je hrvatska pobeda, a Jasenovac je falsifikat“ (VIDEO)

Mesić u ovom snimku između ostalog govori da je Tito znao da je Jasenovac falsifikat „jer je trebalo prikazati što veće žrtve“ te da ga zato nikad nije posetio, kao i da je bila reč o „radnim pogonima“ te da nije bilo plinskih komora.

– U vreme vođenja neformalnog razgovora početkom ratne 1992. godine u Novskoj obnašao sam dužnost predsednika Izvršnog odbora HDZ-a. Celi događaj se zbio pod velikim pritiskom tadašnjih ratnih događanja i političkih stavova HDZ-a koje sam kao predsednik Izvršnog odbora provodio ma koliko se s jednim delom istih nisam slagao. U takvom ambijentu sam izrekao nekoliko neproverenih tvrdnji za koje se tek naknadno utvrdilo da nisu činjenice koje odgovaraju istini – navodi Mesić u saopštenju.

On dalje u zvaničnoj izjavi objašnjava da je i odmah nakon formiranja HDZ-a Hrvatska bila zahvaćena dolascima ljudi koji su propagirali ustašku ideologiju za vreme Drugog svetskog rata i posle.

– Oni generišu reviziju istorije i sa sobom donose mnogo netačnih informacija.S druge strane imamo agresiju na našu zemlju te plasiranje lažnih informacija i od strane njihovog propagandne mašine. Agresori su tvrdili da je u Jasenovcu ubijeno preko 700.000 ljudi. U našem Saboru je tada bila formirana komisija za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava u kojoj se pak tvrdilo da je u logoru ubijeno 240 Jevreja. Isto tako u to vreme tvrdilo se da je logor radio i posle rata još dve godine. Naknadno je utvrđeno da i ta činjenica ne odgovara istini. Naime nakon ustaškog razaranja logora u njemu po završetku rata nikada više nije niko boravio. Tada su u njemu radile grupe nemačkih zarobljenika na raščišćavanju te su isti boravili u mestu Jasenovac – stoji u Mesićevom obraćanju.

U spletu političkog ambijenta u kojem sam aktivno učestvovao, te pod uticajem netačnih informacija koje sam dobio dogodila se ta moja nesmotrena izjava, rekao je on.

– Podsećam da je moje neslaganje s vođenjem takvih politika kulminiralo mojim izlaskom iz HDZ-a 1994 godine. Navedeni događaj svakako nije i neće umanjiti moje stavove i mišljenje o antifašizmu koji su i te kako poznati našoj javnosti, a ako sam nekoga svojom nesmotrenom izjavom uvredio ja mu se ovim putem izvinjavam – stoji u saopštenju.

KOMENTARI6 komentara

 1. Sodom von Gomor says:

  MA DOBRO, OVAJ MUSLIMANSKI HRVOJE JE MALOUMAN, PA LICE SVE GOVORI...IQ 16, TAČKO DUPLO MANJE OD HRVACKOG PROSEKA, ONDA SHVATIMO KOLIKO JE OŠTEĆEN :-)

 2. Šime Šarlija says:

  Stipe Mesicu sjećaš li se kako te Drago Babić opaucio lopatom po leđima dok ste robijali? Mudrov nije htio raditi, zabusavao.

 3. Beli Orao says:

  Bio mlad i naivan sad star i BUDALA!!!

 4. Dragan says:

  Mlad čovjek od 57 godina!!! Ova spodoba je oličenje zla.

 5. Kulak says:

  Laže,maže,laže,maže.I naravno smišlja nebulozna obrazloženja.Samo kad realno pogledaš,hrvatski šovinist Stipe Mesić je uništio Jugoslaviju.On je dobiveni zadatak izvršio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *