СТИГЛО МИЛИОН КИНЕСКИХ ВАКЦИНА, долази још 250.000 руских

STIGLO MILION KINESKIH VAKCINA, dolazi još 250.000 ruskih

16 januara 2021

U utorak u Srbiju stiže još 250.000 doza ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to izjavio nakon što je u Srbiju stiglo milion kineskih vakcina kompanije „Sinofarm“.Kako je naveo, do srede ćemo imati ukupno 1,4 miliona doza vakcine, a kineskom će biti vakcinisano pola miliona građana Srbije.

Vučić je dodao da će u ponedeljak u Srbiju stići i novih 19.500 doza „Fajzerove“ vakcije.

Srbija bi, preko Kovaksa trebalo da dobije 460.000 doza „AstraZeneke“, rekao je Vučić, napominjući da se još ne zna kada će to biti. On je dodao i da je namera da se nabavi i „Modernina“ vakcina, preneo je Tanjug.

„Imaćemo pet ili šest vakcina različitih proizvođača“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ga brine novi soj virusa, jer sve što se zbiva u zapadnoj Evropi, dođe kasnije i kod nas, pa je zato zamolio ministra zdravlja da se vakcinacija ubrza.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  J L Z! Oni su L! Mi ostalo.

 2. Aleksandar bre says:

  Bre, koja su to goveda... Pa zar baš nikoga nije bilo da ih dočeka, domaćinski paletama da se odsvira himna, pusti suza i naravno HLEB I SO. Koji ste bre vi srbi. PA NE MOŽE BRE ČOVEK SVE SAM DA URADI.

 3. I Love persida says:

  Samo se nadajte kineskim i ruskim vakcinama, ako SZO bude rekao da se one ne priznaju idete drugi i ko zna koji put pod "nož". Najpre Rusi su pod zapadnim sankcijama, pa tako i njihovi proizvodi, a kineski medicinski proizvodi mogu biti ne priznati od SZO-a jer prava vakcina je tako jaka i genetska od koje se umire. Kada je primite progoreva vam čarape. Najpre su se rešili za eutanaziju naše najstarije i najmudrije populacije, sada su oni pokusni kunići ne? Razgovaraju dva miša Piski i Diksi. Govori Diksi:"Ej Piksi oćemo li na vakcinu, a?". "Pa ti si lud ta vakcina nije još ni na ljudima dovoljno ispitana." Odgovara Piksi.

 4. ko says:

  Ko primi bilo koji vakcinu je budala. Siptarsko kopile i lopovi oko njega su dobili pare da lazu narod da se vakcinise, da ih vakcinacijom pobiju.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  Da ali evo šta kaže struka iz GB imate na Blic-u: "Direktor Oksfordske grupe za vakcinu Edru Polard upozorio je da će ove godine biti mnogo više mutacija korona virusa i da se mora navići na to, ali i da bi postojeće vakcine mogle brzo da se prilagode novim sojevima kovid 19. - Dok se radujemo zbog vakcina, tokom 2021. godine srešćemo se sa puno novih sojeva kovid 19 i moraćemo da se naviknemo na to - izjavio je Polard za BBC."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *