СТИГЛО НАРЕЂЕЊЕ: Одреди Исламске државе напуштају Мосул и иду према Сирији!

STIGLO NAREĐENJE: Odredi Islamske države napuštaju Mosul i idu prema Siriji!

2 novembra 2016

islamska-drzava-amerika-pravda

Vrhuška Islamske države izdala je naredbu svojim jedinicama da napuštaju opkoljeni Mosul i da „odstupaju prema Siriji“, izveštava poznati bliskoistočni TV kanal Al Sumarija.

U izveštaju se navodi da „naredba izričito precizira da se napusti i leva i desna obala reke Tigar (protiče kroz Mosul) i da se krene prema Siriji. Stanovnici Mosula su prvi put za dve poslednje godine počeli da se osećaju slobodnije“.

Al Sumarija, koja se poziva na svoje izvore u Mosulu, tvrdi da su uspesi iračke armije, koja je sa istoka došla do periferije grada i preuzela kontrolu nad tv-tornjem „uzdrmali borbeni duh terorista“.

Ukoliko se ova informacija ispostavi kao tačna, to će biti novi dokaz strateške povezanosti Islamske države sa svim što na Bliskom Istoku rade Amerikanci, Turska i sunitske monarhije Persijskog Zaliva.

Deo ozbiljnih eksperata za Bliski Istok već poduže tvrdi da je iračka armija faktički bez borbe prepustila Mosul Islamskoj državi, a ova naredba je samo nova farsa u režiji Vašingtona jer podrazumeva vraćanje Mosula iračkoj armiji u suštini bez prave borbe.

U ovom slučaju, pravi cilj je spasavanje Islamske države i prebacivanje terorista u Siriju radi pojačavanja borbe protiv vlasti Bašara Asada i prekrajanja budućnosti, a verovatno i karte Sirije.

Komanda ruskih snaga u Siriji pre nekoliko dana je upozorila da će njeni borbeni avioni bombardovati kolone i grupe ID-a koje budu išle prema Siriji i pokušaju da preseku njenu državnu granicu sa Irakom.

Ovakav „pad“ Mosula samo će dodatno razbuktati rat u Siriji, a može dovesti i do njegove dalje i još opasnije internacionalizacije.

(fakti.org, Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. opet ja says:

  Ne bi me začudilo da se baš ovako sve odvija. Samo se nadam da će Sirija i Rusija uspeti da razbiju pojačanja ISIL još pre nego što se spoje sa sirijskom grupom u Raki. Ovde možemo da očekujemo i direktnu podršku USranih i ko zna možda i prvi okršaj u vazduhu ili čak i na kopnu?

 2. rabin smolej says:

  Nama Jevrejima odgovara totalno razaranje Sirije, sto vise pogine muslimana i hriscana, to ce nam potom biti lakse. Vi glupi Srbi, samo navijajte.

  • Bole says:

   Mozda si jevrej mozda i nisi. Nije ni bitno. Ali evo ti pitanja: šta će se desiti sa Izraelom kada SAD više ne bude sila br. jedan u svetu?

  • vlada says:

   BUDALO CIVUTSKA,LEPO JE REKAO general Pike,sukob izmedju islamista i vas civuta,zato je masonerija ovako podeljena,do 33 stepena ono sto vec svi znamo,od 33 do 66 jevrejski sovinizam a od 66 do 100 stepena cist satanizam,prosvetljenost,hahaha...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *