STIVEN HOKING: Život posle smrti ne postoji

STIVEN HOKING: Život posle smrti ne postoji

22 septembra 2013

stephen-hawking_1387959cMislim da je konvencionalno viđenje života nakon smrti bajka za ljude koji se plaše mraka.

U narednom životu dobićemo priliku da ispravimo sve one stvari u kojima smo pogrešili u ovom. Bićemo bolji, ljubazniji ljudi, mirniji i znatno mudriji. Ili ćemo biti konji na livadi koji će svo svoje vreme provoditi na livadi. Ovo je ipak fantazija koja se neće ostvariti, ili tako barem tvrdi Stiven Hoking.

On je svestan toga da mnogi fantaziraju o životu nakon smrti, ali njegov odgovor na ta maštanja je prosto: „Ne“.

Zapravo, ono što je Hoking izjavio na premijeri dokumentarnog filma o njegovom životu bilo je: „Mislim da je konvencionalno viđenje života nakon smrti bajka za ljude koji se plaše mraka“.

Kako piše list Guardian, Hoking je izjavio da je ceo svoj život proveo pod pretnjom rane smrti, tako da nije želeo da gubi vreme.

Hoking nikada nije bio osoba koja je verovala u postojanje Boga. Početkom godine održao je govor u kom je naglasio kako je sve stvoreno bez uticaja nekog božanstva.

On je 2010. godine takođe objasnio da su nauka i religija nepomirljive.

Sa druge strane, Hoking veruje da naša srca neće neće moći da nastave sa životom, ali da naši mozgovi možda mogu da nastave da postoje – barem u nekoj formi.

„Mislim da je mozak poput programa u umu koji je poput kompjutera. Tako da je teoretski moguće da kopiramo mozak u kompjuter i tako obezbedimo neki oblik života posle smrti“, izjavio je Hoking.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *