STIVEN SIGAL: Ne znam zašto se Amerika ljuti, Krim je demokratski odlučio da živi u Rusiji

STIVEN SIGAL: Ne znam zašto se Amerika ljuti, Krim je demokratski odlučio da živi u Rusiji

26 marta 2014

stiven-sigal-1“Nikava propaganda, bilo ona proruska ili proukrajinska, nije mogla da spreči stanovnike Krimskog poluostrva da donesu odluku. Demokratija je slobodno izražavanje volje, a oni žele da žive u Rusiji. Mislim da je to najvažnije”, izjavio je junak holivudskih akcionih filmova Stiven Sigal listu Rosijskaja gazeta tokom svog boravka u Moskvi.

“Stvar je u tome što Amerikanci malo znaju o situaciji u Ukrajini. Mišljenje donose na osnovu onoga što gledaju na televiziji, pre svega na CNN-u, a ona pokazuje samo ono što Obamina administracija želi da pokaže narodu”, rekao je Sigal, inače veliki poštovalac i prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, i objasnio da američke televizije predstavljaju Rusiju kao agresora koji je napao Krim.

On je takođe ocenio da je ukrajinski predsednik u egzilu Viktor Janukovič nastradao zbog proruske politike, a da ga je s vlasti zbacila grupa agresivnih nacionalista.

“Zamerili su mu to što vodi prorusku politiku, ali kakvu je politiku mogao da vodi kad etnički Rusi čine 20 posto stanovništva Ukrajine”, zapitala se holivudska zvezda.

Sigal je takođe uveren da je Evropska unija do guše umešana u ukrajinsku krizu i da nije žalila para niti birala sredstva da je podstakne.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *