STIVEN SIGAL O UKRAJINI: Za sve je kriv Zapad i Evropska unija, a mediji Ruse prikazuju u lošem svetlu (VIDEO)

STIVEN SIGAL O UKRAJINI: Za sve je kriv Zapad i Evropska unija, a mediji Ruse prikazuju u lošem svetlu (VIDEO)

5 marta 2014

Stiven Sigal 092Američka  filmska legenda Stiven Sigal, koji je između ostalog poznat i po glavnoj ulozi u filmu ‘Pod opsadom’, komentarisao je za rusku državnu televiziju RT situaciju na Krimu, koji je odnedavno pod opsadom Rusije.

‘Pa, ovde je reč baš o onome što smo mi – tu ubrajam sebe, nekoliko članova Kongresa i milione drugih ljudi – pokušavali izbeći. Jako je puno političke retorike, jako je puno političkih spinova’, započeo je svoju stručnu analizu Sigal, inače dobar prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, s kojim deli strast prema borilačkim veštinama.

Glumac se javio sa svog imanja u Arizoni, a izgledao je prilično umorno i neispavano.

Za RT je potvrdio da u američkim medijima nije moguće čuti ruska stajališta o aktuelnim zbivanjima na Krimu.

‘Primera radi, jutros sam baš nešto gledao na televiziji i čujem da je neko s nekakvog broda na Crnom moru dao ultimatum. Predajte se do 5 ujutro ili sledi invazija. Odmah sam bio siguran da se tako nešto nije moglo dogoditi i onda kasnije čujem da govore da se to eto možda nije ni dogodilo… Sve takve stvari nisu nimalo konstruktivne, ne doprinose diplomatskim odnosima, a to upravo trebamo. Trebamo smirenost i ljude koji su u stanju sagledati celu stvar iz šire perspektive i reći što je najbolje za Ukrajinu, a šta za Rusiju’, raspričao se Sigal.

Zatim je stao u obranu svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, za kojeg je rekao da je izabran ‘uobičajenim diplomatskim kanalima kroz glasanje i tako to’.

‘Meni se čini da su se odjednom pojavili huligani koji su po celom gradu počeli bacati bombe. Ko su ti ljudi, odakle su se pojavili? To te ja pitam. I onda odjednom vlast je srušena’, nastavio je Sigal pitajući se zašto ti huligani nisu vlast rušili ‘normalnim diplomatskim procedurama’.

Kaže da mu je jako zanimljivo da se sve ovo počelo događati baš pred početak Olimpijskih igara, a onda je krivicu za sve svalio na Evropsku uniju, zbog koje je, kaže on, s vlasti pala i Margaret Tačer.

Na kraju razgovora zatražio je da svi ostanu hladne glave jer u ovom bi trenutku, kaže, na delu trebao biti vrhunac ‘diplomatske diplomatije’.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *