STIVEN SIGAL PORUČUJE OBAMI: „SAD će opstati samo ako postane prijatelj Rusije“

STIVEN SIGAL PORUČUJE OBAMI: „SAD će opstati samo ako postane prijatelj Rusije“

29 januara 2014

stivPredsednik SAD Barak Obama treba da uloži napore da od Rusije načini saveznika, smatra holivudski glumac i producent Stiven Sigal.

Američka televizija Fox News ukazala je ovim povodom da Sigal ima veoma dobre odnose sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, čime se ne mogu pohvaliti ni neki američki političari. Zato je zamolila popularnog glumca da posavetuje Obami kako da uspostaviti odnose sa stranim državama.

„Moj bi savet Obami bio sledeći: krajnje je važno od Rusije napraviti našeg saveznika. To je veoma jaka zemlja sa zapanjujućim prirodnim resursima i izuzetnim rukovodstvom. Smatram da je Rusija naš prijatelj. I čini mi se da je jedini način da preživimo i da nas ne „progutaju“druge supersile, ili da nam makar ne nanesu štetu, da postanemo najbolji prijatelj Rusiji“ – rekao je glumac.

Sigal smatra da bi Rusi takođe „želeli da budu glavni saveznici“ SAD.

„Moj je savet predsedniku Sjedinjenih Država: molim vas, poslušajte ove reči jer znam da je Rusija otvorena za poštene, divne, jake i iskrene odnose. Uostalom, naše zemlje zaista mogu pomoći jedna drugoj“ – rekao je Sigal.

Sigal je bio pitan i povodom otkrića bivšeg pripadnika američkih specijalnih službi Edvarda Snoudena.

„Smatram da je problem u tome što mi pojma nemamo šta se desilo. Neposredno sam o tome razgovarao sa mnogim kongresmenima. Većina od njih ima utisak da Snouden a priori ne mora da bude zločinac, a da je, možda, čak i heroj“- istakao je Sigal.

„Ko je on: kriminalac ili heroj – ja ne znam, jer ne znamo koje je informacije predao. Zato mi je teško da dam bilo kakav komentar“ – kategoričan je Sigal.

Poznati glumac više puta je bio u poseti Rusiji. U martu su Putin i Sigal otvorili novi sportski dvorac u Moskvi.

U junu prošle godine posetio je školu № 1 u Beslanu. U oktobru je – tokom svoje posete Iževsku – posetio koncern „Kalašnjikov“ i predao svoj aikido dres sportskom kompleksu Udmurtskog univerziteta.

Osim toga, u Groznom je izjavio da se nada da će sam u budućnosti postati – deo Čečenske Republike.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *