СТИЖЕ НОВИ АЛИГАТОР: Руски убица тенкова

STIŽE NOVI ALIGATOR: Ruski ubica tenkova

9 avgusta 2018

Rusija namerava da ojača svoje izviđačko-napadačke helikoptere Ka-52 „Aligator“, a na već postojeću opremu biće dodati i optički uređaji koji će doprineti da se efikasnije koristi protivtenkovsko navođeno oružje, prenose ruski mediji.Reč je o elektronsko-optičkim uređajima sa žiroskopskim stabilizatorima (GOES-451) koji povećavaju mogućnost pronalaženja i prepoznavanja ciljeva na većoj udaljenosti.

Ugradnjom te opreme biće moguće uočiti tenkove na udaljenosti od skoro 10 kilometara, što će se direktno odraziti na efikasnost protivtenkovskih navođenih raketa „Vihr 1“, kojih na helikopteru ima ukupno 12.

Rok za ugradnju te opreme na ruske „Aligatore“ je septembar 2018. godine.

Nešto ranije je saopšteno da će strateški bombarderi Tu-22M3 dobiti najnovije hiperzvučne rakete „Kindžal“, kao i da će moći da ponesu do četiri takve rakete.

Trenutno se te rakete postavljaju na lovce MiG-31BM (po jedan raketni sistem na letelicu), koji imaju kraći dolet u poređenju sa strateškim nosačima raketa.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

 1. goran says:

  Ubija sve tenkove, osim siptarskih. Ako nisam u pravu, molio bih da se navede primer.

  • toshe says:

   To i imene nervira u zadnje vreme.Neznam kakve tenkove,helikoptere,oprema,rakete imaju,a ovi demoni zapadni rade nam sta hoce..

   • popaj says:

    Samo za vas dvojicu, uživajte: http://youtu.be/6Wjb_tg-nd4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *