СТИЖЕ ракетни систем С-350!

STIŽE raketni sistem S-350!

25 juna 2016

3137808Proizvodnja probnog primerka raketnog sistema S-350 bliži se kraju, a sistem će ući u naoružanje ruske armije u utvrđenom roku, rekao je danas načelnik Odeljenja raketne komande protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Babakov.

„Bliži se kraju proizvodnja probnog primerka, izvode se preliminarna ispitivanja. Uveren sam da će ovaj sistem vojska dobiti u utvrđenom roku“, rekao je Babakov.

Raketni sistem „zemlja-vazduh“ S-350E „Vitez“ predstavlja samohodni uređaj za lansiranje raketa srednjeg dometa koje se koriste u sitemu S-400, kao i raketa malog dometa.

Novi kompleks treba da zameni sistem S-300PS s raketama tipa B55R, čiji je rok upotrebe istekao 2015.

U julu je general-major Sergej Babakov saopštio da će sistem „Vitez“ imati velike manevarske sposobnosti i vitalnost.

Novi sistem, prema njegovim rečima, dobiće raketu koja će moći da leti „više, niže, dalje“ i biće „opremljena glavom za samonavođenje“.

(Sputnik)

KOMENTARI4 komentara

 1. kosovac says:

  Dobar naslov svaka čast, „STIŽE raketni sistem S-350“, hrvačiće što su dežurni na ovom sajtu, već hvata prpa da će rakete pojedinačno da stignu u Zagreb. Ali Hrvačići su se smirili kada su posle naslova pročitali tekst. Ovde se ne treba ljutiti na Intermagacin, nisu oni stavili naslov, naslov je stavio neki Sputnik. Nije Sputnjik.

 2. Luk i sendvič says:

  Pa nek nama rashoduju te sa isteklim rokom S300. Šta neko zna oćel kod ludih Srba pući il neće. A kad pukne, onda skupljaj po Buđanovcima i kineskoj ambasadi.

 3. oko says:

  srbija nikad inije bila pokorena nju cuva gospod bog srbija bozija zemlja i hriscanska praoslavna uvuce rogove federaciji muslimanskoj i hrvatskoj i sipcima

 4. persida says:

  A kad ce S 375, kazu da je taj jos bolji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *