СТИЖЕ СПАС? Руски лекари направили лек против короне

STIŽE SPAS? Ruski lekari napravili lek protiv korone

10 decembra 2020

RUSKI lekari iz Stavropoljskog kraja napravili su lek koji suzbija virusnu aktivnost kovida 19, a lek je ispitan u institutu Gamaleja, saopštava Ministarstvo zdravlja tog regiona.

– Grupa lekara iz gradske klinike u Pjatigorsku napravila je lek koji suzbija virusnu aktivnost kovida 19. Toksičnost i antivirusna aktivnost leka već je ispitana u Centru za kontrolu kvaliteta imunobioloških lekova Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja Ministarstva zdravlja Rusije – navodi se u saopštenju.Prema podacima Ministarstva zdravlja, ispitivanja su dokazala da se pri dozi od 1 mg/ml virusno opterećenje smanjuje za 5,3 do 13 puta u poređenju sa kontrolnom grupom zaraženih ćelija na koje nije delovao lek.

Ističe se da je metod lečenja koji predlažu ruski lekari poznat kao „antisens terapija“ i zasnovan je na blokiranju RNK virusa.

Kako se objašnjava, RNK u ljudskoj ćeliji uvek se sastoji od jednog lanca i za svaku njenu funkciju je neophodno da ona ostane jednolančana. Zbog toga je najjednostavniji način da se naruši njen rad dodavanje drugog lanca.

– Što se tiče lečenja kovida 19, lekari iz Pjatigorska su odabrali neophodni antisens lanac za blokiranje RNK virusa SARS-CoV-2 – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ističe se da istraživačka grupa trenutno pregovara sa farmaceutskim kompanijama i državnim fondovima rizičnog kapitala čija je delatnost povezana sa finansiranjem novih ruskih lekova, kako bi postojala mogućnost da se započne i faza pretkliničkih ispitivanja.

-Studija lekara iz Pjatigorska uliva nadu da će se nastati efikasan lek protiv kovida 19 – zaključuje se.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. rade says:

  A ti jadnici iz vlade srbije kupuju zapadnu vakcinu.

 2. Gagi says:

  Grupa lekara iz gradske klinike u Pjatigorsku. Sta bi tek uradili nasi strucnjaci na Torlaku sa tolikim decenijskim strucnim iskustvom. A onda opet pitanje po ko zna koji put, KO je ispunio zelju Novartisa da im ustupi tu ustanovu koja je vrlo vazna za ovaj narod. Ovaj narod je totalno unakazen, ima li ljudi moji nekoga ko je kriv za sve ove drzavne diverzije.

 3. Karital says:

  Vi ga hvalite, ali nemate namjeru cijepiti se ruskim cjepivom.

 4. Rista says:

  Pa za koronu manje više. Ali, kaće Rusi izmisliti otrova dubiju onu anakondu? Uh, doduše, izmislili su, ali kaće je dubiju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *