СТИЖЕ СПАС? Руски лекари направили лек против короне

СТИЖЕ СПАС? Руски лекари направили лек против короне

10 децембра 2020

РУСКИ лекари из Ставропољског краја направили су лек који сузбија вирусну активност ковида 19, а лек је испитан у институту Гамалеја, саопштава Министарство здравља тог региона.

– Група лекара из градске клинике у Пјатигорску направила је лек који сузбија вирусну активност ковида 19. Токсичност и антивирусна активност лека већ је испитана у Центру за контролу квалитета имунобиолошких лекова Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију Гамалеја Министарства здравља Русије – наводи се у саопштењу.



Према подацима Министарства здравља, испитивања су доказала да се при дози од 1 мг/мл вирусно оптерећење смањује за 5,3 до 13 пута у поређењу са контролном групом заражених ћелија на које није деловао лек.

Истиче се да је метод лечења који предлажу руски лекари познат као „антисенс терапија“ и заснован је на блокирању РНК вируса.

Како се објашњава, РНК у људској ћелији увек се састоји од једног ланца и за сваку њену функцију је неопходно да она остане једноланчана. Због тога је најједноставнији начин да се наруши њен рад додавање другог ланца.

– Што се тиче лечења ковида 19, лекари из Пјатигорска су одабрали неопходни антисенс ланац за блокирање РНК вируса САРС-ЦоВ-2 – наводи се у саопштењу Министарства.

Истиче се да истраживачка група тренутно преговара са фармацеутским компанијама и државним фондовима ризичног капитала чија је делатност повезана са финансирањем нових руских лекова, како би постојала могућност да се започне и фаза претклиничких испитивања.

-Студија лекара из Пјатигорска улива наду да ће се настати ефикасан лек против ковида 19 – закључује се.

(Спутњик)

KOMENTARI



4 коментара

 1. rade says:

  A ti jadnici iz vlade srbije kupuju zapadnu vakcinu.

 2. Gagi says:

  Grupa lekara iz gradske klinike u Pjatigorsku. Sta bi tek uradili nasi strucnjaci na Torlaku sa tolikim decenijskim strucnim iskustvom. A onda opet pitanje po ko zna koji put, KO je ispunio zelju Novartisa da im ustupi tu ustanovu koja je vrlo vazna za ovaj narod. Ovaj narod je totalno unakazen, ima li ljudi moji nekoga ko je kriv za sve ove drzavne diverzije.

 3. Karital says:

  Vi ga hvalite, ali nemate namjeru cijepiti se ruskim cjepivom.

 4. Риста says:

  Па за корону мање више. Али, каће Руси измислити отрова дубију ону анаконду? Ух, додуше, измислили су, али каће је дубију?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u