СТИЖУ РУСИ да ослободе Палмиру!

STIŽU RUSI da oslobode Palmiru!

16 decembra 2016

_89506468_ruspalmyrasapindexafp7apr16

Sirijska armija i njeni saveznici uspešno su odbili sve napade Islamske države na aerodrom T4 u Tijasu, zapadno od Palmire.

Tokom današnjeg dana obezbeđeno je i neposredno okruženje avio-baze, uključujući i napuštena postrojenja SAA koja su teroristi držali tokom jučerašnjeg dana.

Sada se Sirijska arapska armija (SAA), Snage nacionalne odbrane (SNO) i Hezbolah, uz podršku ruske vojske, spremaju za ofanzivu u pravcu Palmire.

Spekuliše se da će ruska vojska u operacijama za vraćanje Palmire, osim podrške iz vazduha, učestvovati i sa padobranskim jedinicama koje bi trebalo da obezbede brže napredovanje snaga SAA prema istoku.

Ovo je najverovatniji pravac dejstava združenih snaga prema Palmiri:

Prema nezvaničnim informacijama, tokom popodneva snage SAA i Hezbolaha povratile su kontrolu i nad strateški važnom raskrsnicom izbeđu Tijasa i Al Karjatajna, pa se može reći da su operacije za vraćanje Palmire već počele.

Interesantno je da su tokom današnjeg dana, iako su najavili da to neće činiti, avioni američkog vazduhoplovstva udarili po ciljevima Islamske države u okolini Palmire.

KOMENTARIJedan komentar

  1. bata surda says:

    Rusi i Sirijsci osvoje grad, a onda pustaju teroriste da odu kamionima. Teroristi se ponovo naoruzaju, pa jovo nanovo. Neko nekoga ovde zajebava. Plan je da rat traje sto duze. Natanjahu trlja ruke. Sirija je razorena, sada samo da se jedan njen deo pripoji Izraelu. Samo gledajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *