СТИЖУ ВОЈНИЦИ НАТО ДРЖАВЕ: Пољска изручује Украјини 80.000 војника

STIŽU VOJNICI NATO DRŽAVE: Poljska izručuje Ukrajini 80.000 vojnika

4 septembra 2023

Poljska je počela da izručuje Ukrajini vojno sposobne muškarce, piše list „Žečpospolita“.

Odmah nakon početka ruske specijalne vojne operacije, Ukrajina je zabranila muškarcima starosti od 18. do 60 godina da napuštaju zemlju. Prema podacima Glavne komande poljske Granične službe, od 24. februara prošle godine u Poljsku je ušlo 80.000 vojno sposobnih muškaraca koji se nisu vratili nazad.„Poljske vlasti počele su da izručuju Ukrajini muškarce koji su napustili zemlju“, navodi se u članku.

Kako je precizirano, Ukrajini su, između ostalog, izručeni njeni državljani koji su se bavili prebacivanjem ilegalnih migranata iz Belorusije u Evropsku uniju.

Ranije je saopšteno da bi, po nalogu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, trebalo da se provere sve potvrde vojne lekarske komisije o nesposobnosti za služenje u vojsci, potpisane nakon 24. februara 2022. godine. Kijevske vlasti smatraju da je nekoliko hiljada vojno sposobnih muškaraca moglo da dobije takve potvrde u zamenu za novac i napusti zemlju.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis carnica says:

    Jednom su zbrisle BmwX6, GL, AudiQ i ostale sotonske kolice..ako na njih pišeš Viva Donetck i Z oni nestaju bez traga,a imali su đabe kiriju, doktore, škole i vinjete, kako to 😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *