СТИЖУ ВОЈНИЦИ НАТО ДРЖАВЕ: Пољска изручује Украјини 80.000 војника

СТИЖУ ВОЈНИЦИ НАТО ДРЖАВЕ: Пољска изручује Украјини 80.000 војника

4 септембра 2023

Пољска је почела да изручује Украјини војно способне мушкарце, пише лист „Жечпосполита“.

Одмах након почетка руске специјалне војне операције, Украјина је забранила мушкарцима старости од 18. до 60 година да напуштају земљу. Према подацима Главне команде пољске Граничне службе, од 24. фебруара прошле године у Пољску је ушло 80.000 војно способних мушкараца који се нису вратили назад.„Пољске власти почеле су да изручују Украјини мушкарце који су напустили земљу“, наводи се у чланку.

Како је прецизирано, Украјини су, између осталог, изручени њени држављани који су се бавили пребацивањем илегалних миграната из Белорусије у Европску унију.

Раније је саопштено да би, по налогу украјинског председника Владимира Зеленског, требало да се провере све потврде војне лекарске комисије о неспособности за служење у војсци, потписане након 24. фебруара 2022. године. Кијевске власти сматрају да је неколико хиљада војно способних мушкараца могло да добије такве потврде у замену за новац и напусти земљу.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Apis carnica says:

    Jednom su zbrisle BmwX6, GL, AudiQ i ostale sotonske kolice..ako na njih pišeš Viva Donetck i Z oni nestaju bez traga,a imali su đabe kiriju, doktore, škole i vinjete, kako to 😂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u