Стојановић слути нереде на изборима

Stojanović sluti nerede na izborima

15 oktobra 2016

reg-podgorica-2_620x0

Direktor crnogorske Uprave policije Slavko Stojanović saopštio je da raspolaže operativnim saznanjima da bi moglo da dođe do pokušaja izazivanja nereda uoči predstojećih izbora. Poručio je, da će policija efikasno i energično odgovoriti na nasilje.

– Spremni smo da odgovorimo svim bezbednosnim izazovima u cilju zaštite građana – poručio je Stojanović.

Ovo saopštenje potpirilo je „tihi rat“ između direktora policije i ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Gorana Danilovića (Demos) koji poučuje da nema saznanja da bi neko na izborni dan mogao da izazove velike incidente kojima bi se bavila cela država.

– Naše nije da šaljemo poruke koje će sejati strah, već da pošaljemo poruku građanima da u nedelju bez straha za sebe biraju i budu birani. Šaljemo poruku da će svaka grupa koja bi eventualno imala nameru da izazove incident, biti tretirana u skladu sa zakonom – kazao je ministar Danilović novinarima, ponavljajući da do sada nije dobio nikakvu procenu bezbednosti podgoričkog Centra bezbednosti.

– Narod se ne sme zbunjivati pričama o neredima 16. oktobra, a da ministar ni Vlada o toj informaciji pojma nemaju! Možda tu informaciju ima neko iz Vlade, ali ne i ja.

Danilović je naveo da želi da ukaže na profesionalne propuste direktora Uprave policije Stojanovića.

– Pre tri dana sam poslao dopis da mi dostavi operativna saznanja o eventualnim neredima, ali nisam dobio odgovor o tome ni o bezbednosnoj proceni Centra bezbdnosti Podgorica. Policija mora garantovati građanima da će svoje izborno pravo ostvariti u miru i bez straha. Pozivam građane da prijave eventualne zloupotrebe. Sve dok ne dobijem procenu bezbednosti CB Podgorica, za mene ne postoji najava o neredima, a oni koji šire glasine će biti pozvani na odgovornost. Od pripadnika policije očekujem da budu na visini zadatka, da omoguće građanima da glasaju u miru i da prenebregnu sumnje. Izborni dan treba da bude dan za veselje onih koji pobede, a dan za žalost onih koji ostvare loš izborni rezultat.

SCENARIO

Postoji strah da bi na dan izbora moglo doći do incidenata. Posebno između suprotstavljenih tabora sa različitim zastavama i političkim programima. Priča se da bi se mogli iscenirati napadi kamenicama na zgradu TV Pink, stranačke štabove i slično, a sve sa ciljem izazivanja uvođenja vanrednog stanja u državi.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *