СТОЛТЕНБЕРГ ЉУТ НА РУСЕ јер су понизили НАТО

STOLTENBERG LJUT NA RUSE jer su ponizili NATO

29 aprila 2024

U MOSKVI se otvara izložba slična onoj nakon zvršetka Drugog svetskog rata. Pod otvorenim nebom.

U Parku pobede, na Poklonoj gori. A `eksponati` će biti zapadna ratna tehnika zaplenjena u dosadašnjem toku Specijalne vojne operacije u Ukrajini.Američki tenk „Abrams“, nemački „Leopard“, francuski AMKS-10RCR, kao i ukrajinski tenk domaće izrade, nemačko oklopno borbeno vozilo „Marder“, oklopni transporteri Haski i Mastif, poljski samohodni top „Krab“…

Plus: zapadni višecevni raketni bacači, artiljerija, bespilotne letelice, malokalibarsko oružje, američke gas-maske i hemijska zaštitna odela…

Ukupno će biti oko hiljadu eksponata.

Koliko do prekjuče, činilo se da niko na Zapadu neće uspeti da nadmaši nemačkog kancelara Olafa Šolca, koji je pokušao da zabrani Vladimiru Putinu da čita Kanta. Ali, nema granica savršenstvu.

Generalni sekretar NATO-a Stoltenberg zatražio je od Rusije da otkaže izložbu u Parku pobede, ocenivši da je uvredljiva za NATO:

— Svi znaju da Severnoatlantska alijansa nije strana u sukobu u Ukrajini, a demonstracija naoružanja naše proizvodnje u Moskvi stvara utisak ne samo o učešću NATO-a u sukobu, već i o porazu alijanse u tom sukobu. Rusija ne treba da demonstrira to oružje kao da je već pobedila“.

U intervjuu nemačkom listu Tageschau još jednom se „proslavio“:

„Mogućnost ruske pobede stvara mnogo veći rizik za NATO nego što je rizik da budemo uvučeni u sukob“.

Ruska vojska je dosad uništila ili onesposobila šest „Abramsa“, ali će eksponat na Poklonoj gori biti – samo jedan.Predsednik Ruskog literaturnog društva, Aleksandar Čistjakov, rekao je povodom Stoltenbergove reakcije:

– Dobro je on osetio da im se izložbom novih ratnih trofeja podsmevamo. Evo, ja bih sa zadovoljstvom kupio neku zarobljenu američku, nemačku ili britansku ratnu zastavu i držao je u predsoblju kao brisač za obuću.

Oko Kremlja decenijama leže ostaci Napoleonovih topova, a u Muzeju oružanih snaga RF nalazi se mnoštvo Hitlerovih Železnih krstova.

Već se pojavila inicijativa da izložba ratnih trofeja iz Specijalne operacije postane – trajna.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  ko gubi ima pravo da se ljuti,dog ga ne POGUBE...u ovoj igri ljuti gubitnici tako završavaju...

 2. michael pan says:

  Svaka cast braco Rusi, imate cime i da se ponosite, toliko trofeja ...

  • Plitkoumni uterivači zakona says:

   Ova severnjačko-pecaroški seljo ne razume da nije Rusija jedna Srbija ni Libija.

 3. Kosovac says:

  NATO pakt je stvarno veliki vojni savez, tu nema drugog govora. Ali su zaista bedni, evo kako se ponašaju kao kurve. Kao pederi.

 4. Miki says:

  Izložba je dokaz da Rusija ne može da izgubi. A to se kosi i sa Stoltenbergovom krilaticim: Rusija ne sme da pobedi. A ujedno i dokaz da je NATO ipak u ratu sa Rusijom. Neverovatno koliko su evropski političari glupi pošto pokušavaju da dokažu nešto što se kosi sa zdravim razumom.

 5. Ficko says:

  Da li to Stoltenberg ozbiljno misli da NATO nije strana u sukobu? Pa on je neozbiljan lik, pudlica koja kevće. Možda bi želeo da kaže da ni 1999. godine NATO nije bio strana u sukobu. Sram ga bilo.

 6. Herceg Stjepan junačina hrvatina says:

  znači biće izloženo puno toga što ne smeju da vide ni kupci ksubojskog oružja a ni kaubojsko stanovništvo koje veruje da je Rambo naaaajjačiji od svih 🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *