СТОЛТЕНБЕРГ ОБЕЋАВА: НАТО се неће ширити на Азију

STOLTENBERG OBEĆAVA: NATO se neće širiti na Aziju

9 maja 2023

NATO će ostati asocijacija evropskih i severnoameričkih zemalja i neće primati azijske zemlje u svoje redove, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu Vašington postu.

„NATO će ostati Alijansa Severne Amerike i Evrope, neće postati globalni savez sa članicama iz Azije. Naša kolektivna garancija bezbednosti se proteže na teritoriju NATO-a“, rekao je on.Generalni sekretar NATO-a je odgovorio na pitanje o mogućem sukobu alijanse i Kine. Po njegovim rečima, sukob na Tajvanu i oko njega imaće „ozbiljne posledice“. Kako je istakao, polovina kontejnerskog transporta i brodova prolazi kroz Tajvanski moreuz, a ostrvo proizvodi i „značajan deo svih poluprovodnika u svetu“.

„Ekonomske i trgovinske posledice sukoba na Tajvanu bi bile ogromne. A onda bi, naravno, vojni sukob imao implikacije i na NATO i saveznike u NATO“, dodao je generalni sekretar.

KOMENTARI7 komentara

 1. Dejan says:

  Xaxaaaaaxaxx smesno, nece?? Ne nego Vas belosvetske ubice I zlotvore na celu sa ubicama USA ne zele. Gde Vas nema tu VLADA Mir I blagostanje, zato preko bare u svoje dvoriste I ne izlazite iz kuce, ni komsinibdobar Dan da kazete, jer kome vi to kazete sigurymu ne zelite Dobro.

 2. persida says:

  Joj, sto laze.

 3. milorad5 says:

  hahah ko bre još lažovima da veruje bilo šta..evo sad u pakistanu ..ponovo pokušavaju da uspostave vojnu huntu i verovatno će se desiti državni udar u vrlo skoro vreme,a pakistan je u aziji koliko znam geografiju...NATO=PENTAGON tako da izjava ovog klovna kako NATO NIJE u aziji,predstavlja udar na zdrav razum i logiku i ništa više:)Sva sreća da su kinezi naivni pa će im poverovati:)

 4. Beli Orao says:

  Pričaj ti samo pričaj vama su dani odbrojani i Natou i tebi blefbetalo natovsko!

 5. Beli Orao says:

  Samo blebećeš dani su vam odbroja i Natu i tebi kvislinže norveški !

 6. Velika Metla says:

  I ne možete pa i da hoćete. A da se radi o tome da vam se veruje reći ću jednu "malu istinu" NIKO iole normalan vam ništa ne veruje. Vi ste jednostavno lažovi.

 7. Gagi says:

  Nas narod je izuzetno uman i pametan. Tako smo veoma vazne zivotne poruke pretvorili u poslovice. Jedna od tih je: "Obecanje ludom radovanje".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *