СТОЛТЕНБЕРГ ОДГОВОРИО ПУТИНУ: Алијанса никада није била претња за Русију

STOLTENBERG ODGOVORIO PUTINU: Alijansa nikada nije bila pretnja za Rusiju

6 aprila 2023

Povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o pokretanju geopolitičke konfrontacije Evropske unije sa Rusijom, oglasio se generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

On je izjavio da nema govora o konfrontaciji ni od strane EU, ni od NATO-a, te da Alijansa nikada nije bila pretnja za Rusiju.„To nije konfrontacija ni sa strane EU, ni sa strane NATO-a. NATO je odbrambeni savez, NATO i Finska nikada nisu bili pretnja Rusiji“, poručio je Stoltenberg u intervjuu za „Si-En-En“.

Kako je dodao, Finska će ulaskom u NATO biti bezbednija, a NATO jači.

Generalni sekretar NATO-a je dodao da Rusija ne treba da odlučuje ko može da pristupi Alijansi, već je to odluka svake nezavisne zemlje.

Putin je ranije izjavio da su odnosi Rusije i EU u poslednje vreme degradirali, kao i da je sukob sa Rusijom inicirala Evropa.

(RT Balkan)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Ma jok, veliki prijatelji, ljubav cveta.

 2. Beli Orao says:

  Stoltenberg serinja jedno govori drugo radi !

 3. Kulak says:

  Nije Rusiji pretnja? Ima li još viceva za danas?

 4. Gagi says:

  TO je ta napredna i moderna politicka terminologija, da nas pored dobrog vida i sluha sludjuju da mi to nismo dobro shvatili. Sve je zapravo suprotno od onoga sto vidimo, izdaja je pobeda a pljacka naroda je njihova dobrobit. Makijaveli je bio mala maca za danasnje mahere i madjionicare.

 5. Milutin says:

  NATO je do skora bio pretnja Rusiji. Ali događanja u Ukrajini pokazuju da on to više nije. Da ne govorimo o tome da se sav normalan svet okreće, za sada, od Zapada. Pitanje je trenutka koji će biti iniciran pogrešnim procenama Zapada, kada će se svet okrenuti protiv Zapada. Svet želi da bude jedna velika zajednica ali ne globalistička zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *