СТОЛТЕНБЕРГ ОПЛЕО ПО СРБИЈИ: Са разлогом смо бомбардовали Србију!

STOLTENBERG OPLEO PO SRBIJI: Sa razlogom smo bombardovali Srbiju!

10 juna 2019

Istorija je pokazala da je bombradovanje SRJ 1999. bilo neophodno i legitimno, jer je zaustavilo nasilje, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Izbeglice su mogle da se vrate kući, a Kfor je pomogao da se na Kosovu stvori bezbedno i sigurno okruženje za sve, uključujući i srpske zajednice, kazao je on.„Znam da NATO još izaziva kontroverze u Srbiji. Mnogima su i dalje bolne uspomene na vazdušnu kampanju 1999. godine. Još je teže onima koji su izgubili voljene. Svaki izgubljeni nevini život je tragedija. I duboko žalimo zbog toga“, rekao je Stoltenberg za „Politiku“.

On je ponovio i ono što je rekao tokom posete Srbiji prošlog oktobra, da, kako je naveo, „ta kampanja nikada nije bila usmerena protiv srpskog naroda“. „Naprotiv. Cilj je bio da se zaštite civili u širem regionu, tako što će se zaustaviti akcije Miloševićevig režima, koje je međunarodna zajednica bila osudila. Nikada ne smemo zaboraviti prošlost, ali moramo iz nje da učimo i da je ostavimo iza sebe“, istakao je Stoltenberg.

Kako je dodao, to je ono što NATO i Srbija rade kroz partnerstvo, koje je korisno iza NATO i za Srbiju i za širi region.

Stoltenberg je naglasio da NATO ceni partnerstvo koje je razvio sa Srbijom i da se nada boljoj budućnosti. „U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije. Kao što pokazuju Austrija, Švedska i Finska, neutralnost i partnerstvo sa NATO međusobno se ne isključuju. Naše partnerstvo je dobro za Srbiju, dobro za zapadni Balkan i dobro za NATO“, istakao je Jens Stoltenberg.

Generalni sekretar Severnoatlantske alijanse konstatovao je i da se suočavamo s najnepredvidljivijom bezbednosnom situacijom u svetu poslednjih godina, ali da je NATO pozitivna sila u stvaranju održivog međunarodnog poretka.

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  nato ubice! Pljačkaši,ucenjivači,okupatori,lopovi.......!

  • Ivana says:

   Šta nisu bombardovali Hrvatsku dok je vršila genocid i etničko čišćenje Krajine i Hrvatske od Srba nego su im još i pomagali kao i sada šiftarima.

 2. bane says:

  Veličina njegovih laži i bezobrazluka jednaka je veličini zločina koji eu nad Srbijom počinile zemlje-članice NATO.

  • Miraš says:

   Ne rešava NATO ni tobožnje ni stvarne probleme Šiptara, nego NATO na prvom mestu zaokružuje sve teritorije iz Evrope prema Rusiji. Njima je dobro došlo da Šiptari imaju stare separatističke želje prema matici Albaniji i onda su se tim povodom lukavo, lažljivo, krajnje drsko i zločinački ubacili na deo teritorije naše države. Imajući u vidu da Rusija jača američki jastrebovi, NATO i šiptari sada se baš žure. A mi ne treba da pristajemo na ucene EU, zatim sada se NATO ne bi usudio da nas bombarduje kao 1999 godine, i naravno imajući u vidu to isto jačanje Rusije . Pa još naprimer šta je Putin izjavio u Beogradu početkom ove godine. Na tom višem nivou odnosa snaga Rusija - SAD biće rešena sudbina našeg Kosova i Metohije. Sve su manje šanse da će NATO i tkzv. Kosovo postići to što su započeli zajedničkim snagama pre više od dve decenije.

 3. Ivke says:

  Jadni sine velikog oca! Vise licis na Vidkun Quisling pa se mislim da ti nije on u stvari otac

 4. rajko says:

  Hahaha. "Humanitarno bombardovanje"!!! Samo što mi sve pamtimo. I ono što se dešavalo u Hrvatskoj i ono u BiH i ono na Kosmetu. I odlično znamo da je Milošević bio tiranin samo prema Srbima. Sve ostale nacije i vere je štedeo gde god i kad god je mogao. Glupo je njegov najveći greh, njegovu rečenicu "Niko ne sme da vas bije" poistovećivati sa pretnjama ili čak i fašizmom. Ta rečenica je zapadu bila jedini dokaz da je Milošević bio nacionalista. Milošević je zapravo bio hrvat katolik, te je razumljivo što je uvek bio protiv Srba. Od njegove zlovolje prema nama spasavala nas je samo činjenica da nije smeo da se do kraja razotkrije. Ali na njegovu sreću tu je bio nato da mu pripomogne. On u bunker, a oni tras po njegovoj otetoj kući na Dedinju, po bolnicama, porodilištima, mostovima, centru Beograda, Niša, Novog Sada i drugih gradova. On u bunker, a oni tras po putničkim vozovima, kolonama izbeglica koje su se vraćale kućama, po šiptarima većinski nastanjenim mestima da ih razjuri po celom regionu i snima njihovu patnju. Sve mi znamo, samo što nas zabole uvo za ono što priča Stoltenberg i njegova svita.

 5. Istina says:

  ...Nato propada, to mi se dopada... Sa zlikovcima i ubicama netreba stupati u nikakav pakt... Neutralnost je najbolje rešenje...

 6. Miraš says:

  Stoltenberg laže. Uopšte sa celog Zapada stiže Laž, laž i samo laž. Agresija NATO-a je nezakonita (nelegitimna) jer nisu imali dozvolu SBUN za takva ratna dejstva. Dok su 1999 godine padale NATO bombe po SR Jugoslaviji istovremeno su razoreni postoječi medjunarodni zakoni i odnosi čija arhitektura je utvrdjena još pre kraja drugog svetskog rata i odmah nakon njega nastankom UN radi očuvanja svetskog mira i sigurnosti. Priča da su samo želeli da zaustave nasilje je isto laž jer od 2000 godine naše nacionalne kompanije prešle su u vlasništvo multinacionalnih kompanija poreklom iz zemalja NATO-a, dakle postojao je osvajački cilj NATO-a te 1999 godine. Ako je cilj NATO-a zaštita civila na KIM, kao što priča Stotenberg, zašto nisu obezbedili uslove za povratak 250.000 srpskih izbeglica na KIM?

 7. Gardista says:

  Magarac jedan bezobrazni. Nasao je kome ce pricati prazne price. Zasto nije 1995 bombardovao Hrvatsku? Ma daj pusti nas na miru da uzivamo u blagodeti tvog uranijuma.

 8. Vesko says:

  A mi cemo sa jos VECIM razlogom da vam unistimo zlocinacku NATO bandu i zapadnu hegemoniju pretvorimo u pepeo!! Uz pomoc Pravih Vladara Univerzeuma!

 9. Baal says:

  Istorija pokazuje da fašiste treba z a t r t i zanavek, jer, očigledno recidivi bujaju kao ambrozija.

  • Rusofil says:

   On je nacista ko sto mu je I otac bio.

 10. Darko says:

  Jednostavn, ne bi trebao imati dobrodošlicu u Srbiji i tačka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *