СТОЛТЕНБЕРГ ПОДСЕТИО НОВОГ КОМАНДАНТА НАТО-а: Пазити се „агресивне Русије“

STOLTENBERG PODSETIO NOVOG KOMANDANTA NATO-a: Paziti se „agresivne Rusije“

4 maja 2019

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je tokom ceremonije predaje punomoći novom glavnom komandantu NATO snaga u Evropi podsetio Toda Voltersa na „komplikacije u sferi bezbednosti, kao i na agresivne poteze Rusije“.

„Glavnokomandujući NATO snaga je jedna od najvažnijih funkcija na svetu. Ljudi koji su obavljali tu funkciju su nekada obuzdavali Sovjetski Savez tokom Hladnog rata, radili na zaustavljanju krvoprolića na Balkanu, pomagali u rušenju Al Kaide u Avganistanu i širili slobodu i demokratiju u Evropi“, rekao je on.Stoltenberg je takođe naglasio da i je za vreme komandovanja Kertisa Skaparotija zabeleženo agresivno ponašanje Rusije, kao i porast pretnji od terorizma koji dolazi sa Bliskog istoka, ali i iz Severne Afrike.

„Za vreme komandovanja Skaparotija realizovali smo ogromne napore kada je reč o kolektivnoj odbrani, razmeštene su četiri mnogonacionalne grupacije na istoku Alijanse, te je pojačana borbena gotovost snaga“, dodao je.

Prema njegovim rečima, to je učinjeno kako bi se osigurala mogućnost Alijanse da se efikasnije suprotstavi svim pretnjama koje nosi aktuelna situacija u svetu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahah..........,svaka bolest i nije da mora da boli! Agresivna Rusija? Hahahahahahahahahahaha....................! Ova izjava je za debile zapadnjačke,jer samo oni,ispranih mozgova,mogu u ovu neviđenu glupost da poveruju!

  • Rafmanjinov says:

   Ja ne cerujem sta citam,oni su sprecili krvoprolice,ta ZLOCINACKA nato ORGANIZACIJA,JE 100 PUTA GORA OD HITLERA,IDIOTI,NAJGORE NESTO STO POSTOJI NA ZEMALJSKOJ KUGLI,VARVARI,UBICE,LOPOVI. A ovaj ludak,neka umukne vise,idiot.

   • Velika Metla says:

    Gotov je on,burazeru,vidiš kako je okopnio,kao sneg u proleće! Jede ga zlo iznutra! A i neka jede,debelo je to kopile zaslužilo! I ovoga je srbskoga dušmanina PRCednik Stradije dočekao lebom i solju,kao one najiskrenije srbske prijatelje! Stavio je sve srbske prijatelje,to kopile polušlihtarsko,u isti nivo s najokorelijim srbskim dušmanima! Normalan čovek,domaćin,ne dočekuje na isti način i prijatelja i neprijatelja!Nema gde se to predsedničko pašče nije izasralo na Srbiju i Srbe! Nekoga dočekam s kafom i vodom,a nekoga koga smatram iskrenim prijateljem mojega doma,dočekam i kafom,sokom,rakijom,šunkom i svime šta se nađe u kući,iako niko ne ide kod nikoga da bi se najeo i napio (mada,nažalost ima i takvih cicija koje dolaze da se najedu i napiju,i olakšaju kućni "budžet"makar s jednim obrokom)!

 2. Slobodanka says:

  Najveći i teški licemeri su NATO alijansa i njoj bliske organizacije koje najpre traže i prave sebi posla. Najpre potpomognu i proizvode sukobe pa se posle hvale kako su ih gasili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *