СТОЛТЕНБЕРГ ПРИЗНАО: Подморнице НАТО-а на границама Русије!

STOLTENBERG PRIZNAO: Podmornice NATO-a na granicama Rusije!

12 februara 2019

NATO priznaje da je intenzivirao prisustvo svojih podmornica u blizini ruskih granica na krajnjem severu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za štampu uoči sastanka ministara odbrane država-članica Alijanse.

„NATO je prisutan u zoni krajnjeg severa, u području Norveške. Na taj način mi osiguravamo pouzdanu odbranu i obuzdavanje (Rusije)“, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse.

„NATO i Norveška su transparentni. Norveška poslednjih godina intenzivno razvija svoj vojno-pomorski potencijal. To isto rade Velika Britanija, Danska i druge države NATO-a koje su aktivne u području krajnjeg severa“, naveo je Stoltenberg.Generalni sekretar NATO-a je objasnio da je to sve zbog Rusije.

„Vidimo intenziviranje pomorskih snaga Rusije u tom regionu, gradnju velike baze na Kolskom moreuzu, raspoređivanje podmornica koje mogu da nose nuklearno oružje.“

U isto vreme, Stoltenberg je naglasio da NATO želi da nastavi saradnju sa Rusijom u Arktičkom savetu i Savetu Barencovog mora, između ostalog i radi osiguravanja efikasnih akcija potraga i spasavanja na moru.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  „NATO je prisutan u zoni krajnjeg severa, u području Norveške. Na taj način mi osiguravamo pouzdanu odbranu i obuzdavanje (Rusije)“, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse! Ajde ti,nacisto,nama to malčice pojasni gde je to Rusija krenula,pa vi treba da je "obuzdavate"?

 2. Rale says:

  Gde li su ruske i kineske podmornice, pitam se ...kakve ste vi neopevane budaletine natovci,to je neverovatno....

 3. samostalan says:

  Natovci jedu buniku, puse gandzu, a spricaju se hemijom. Rezultati nisu izostali.

 4. Budi Bog s nama says:

  Nato je američki proishod sranja, a sad ne znaju šta će pa rone podmornicama da pitaju Ruse.

 5. Budi Bog s nama says:

  Nego ta podmornica sa slike im je nešto mnogo zarđala, korozija? Skupo održavanje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *