СТОЛТЕНБЕРГ ПРИЗНАО: Припремите се за лоше вести из Украјине

STOLTENBERG PRIZNAO: Pripremite se za loše vesti iz Ukrajine

3 decembra 2023

SITUACIJA na frontu za Ukrajinu je kritična i mogla bi dodatno da se pogorša zbog nedostatka pomoći Zapada, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

– Moramo da se pripremimo za loše vesti. Konflikti se razvijaju u fazama. Ali moramo podržati Ukrajinu i u lošim i u dobrim vremenima – rekao je Stoltenberg za nemački kanal „Erste“, odgovarajući na pitanje novinara da li strahuje da će se situacija u Ukrajini u budućnosti pogoršati.Stoltenberg je priznao da članice Alijanse nisu u stanju da zadovolje povećanu potražnju Ukrajine za municijom.

Osvrnuvši se na situaciju na frontu, Stoltenberg je naveo da u proteklih nekoliko meseci nije bilo značajnijeg pomaka, ali da ne želi da komentariše dalji razvoj događaja.

– Ratovi su sami po sebi nepredvidivi. Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti – ocenio je.

Generalni sekretar NATO-a je prethodno osudio Evropu, napomenuvši da evropske zemlje slede sopstvene interese i ne mogu da povećaju proizvodnju oružja za Ukrajinu.

– Nismo u mogućnosti da sarađujemo onoliko blisko koliko bi trebalo. To dovodi do većih troškova i otežava povećanje proizvodnje – kazao je Stoltenberg.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Na te i takve vesti je bio spreman svaki iole normalan ljudski stvor, koji ima makar dve ganglije. Koliko ganglija imaš ti i ostali zapadni satanisti vidimo svakodnevno. Puste sreće da vam je imati makar i te dve ganglije. Pa gde ćeš budalo na Rusiju?

  • 1389 says:

   Ovaj diplomirao bez istorije. I slepcu je jasno da na Rusiju nema šanse da pobede. Zapad je totalno puko. Čeka se razpad EU i NATO...

   • Velika Metla says:

    1389.., zapad je uvek živeo od pljački, i zato mu treba samo ukinuti, prekinuti, sve kanale kojima pljačka ostatak sveta, Afriku i Bliski istok najviše. I to će biti njegov kraj, pre ili kasnije. Na zapadu nema prirodnih resursa, a to je prvi uslov za opstanak bilo koga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *