СТОЛТЕНБЕРГ СЕ ПРАВДА: Пробали смо дипломатијом! Путин је одбио разговоре!

STOLTENBERG SE PRAVDA: Probali smo diplomatijom! Putin je odbio razgovore!

21 septembra 2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da je alijansa 2021. godine učinila diplomatske napore da uspostavi dijalog sa Rusijom za rešavanje krizne situacije koja je nastala uoči sukoba u Ukrajini.

Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog režima“.Putin je napomenuo da je specijalna operacija bila iznuđena mera; Rusiji „nije ostavljena šansa da uradi drugačije; stvoreni su bezbednosni rizici tako da je bilo nemoguće odgovoriti drugim sredstvima“.

„Pozvali smo Rusiju na dijalog. Bilo je nemoguće prihvatiti njihov ultimatum (o neširenju – prim. aut.), ali smo zaista želeli da, diplomatskim naporima, sednemo za pregovarački sto i pronađemo diplomatsko rešenje za krizu koja je nastala 2021. godine”, rekao je Stoltenberg.

Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte ugovora sa SAD i sporazuma sa NATO-om o bezbednosnim garancijama, a 26. januara SAD i NATO su Moskvi dostavili pismene odgovore na ove predloge.

U nacrtu sporazuma o garancijama bezbednosti sa NATO, Rusija je predložila da se isključi dalje širenje alijanse i pristupanje Ukrajine njoj, kao i da se odreknu vojnih aktivnosti na teritoriji Ukrajine i drugih zemalja Istočne Evrope, Zakavkazja i Centralne Azije.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Petar Kotromanjić says:

  Alo kretenu!Ne da lažeš nego te I sramota nije. Pa jer su vam rekli da se implementiraju Minski Sporazumi? I šta bi? Onaj Blečen slegao ramenima a ti onako ratnički reče Rusia će da izgubi I kao poglavica vičeš da se ide u rat. Aloooo bre moronu. Sklanjaj se odatle dok je vreme. Na sud ćete svi da idete. Onaj Nirberški. Genocid ste Rusima u Donbasu pripremali Pa sada kada gubite, jao malo smo se šalili. Ubice!

 2. persida says:

  Joj sto laze.

 3. padre says:

  Dakle, nemoguće je bilo razgovarati o tome, što Rusiju brine, ali ipak ste hteli da razgovarate? O čemu, o uzgoju paradajza u zimsko doba?

 4. filip says:

  O čemu ovaj čovek priča? On očito im Alhcajmera. šta je sa Ukrajincem koji je ubijen posle pregovora o miru? Šta je sa Minskim sporazumom kada je Rusija zaavlačena, dok je tom NATO-u bilo potrebno? Štaje sa zaknom o zabrani pregovora sa Rusima? I tako redom Šta je po šta je, da bi na kraju došli do Stoltenbergovih lupetanja.

 5. Protokoli hrvackih ludaka says:

  ma niste vi ništa krivi, de bi vi bili krivi ili nekorektni, taman posla ;-)));

 6. Dejan says:

  Ovo je smesno I to previse. Vi zlotvori kada ste unistili Ukrajonu I gubite sve bitke s Rusijom, sada trazite razgovor????? Kada je tata rata PUTIN rekao da pregovarate da ne bi doslo do rata, vi ste ignorisali upozorenja, misliliste to je Srbija oni blefiraju,Ali tata Vam ne blefira, odneo je djavo salu, vise nema terorizna na svetu, svi odjednom se opametili I uvideli da ste belosvetske ubice I zlotvori Koji Sami proizvodi ratove. Pakujte se vi dok Jos I'ma vremena I polako preko bare u kuhinju zla. Ubice belosvetske. F..K NATO USA EU

 7. Gagi says:

  Nesto im je uzelo mozak. Nisam siguran da uopste znaju sta izjavljuju i pricaju. Na zalost, izgleda mi, ceo zapad je postao jedna ludacka ustanova.

 8. Žarko says:

  Ovakve ljude su do pre par godina držali u ludnici!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *