СТОЛТЕНБЕРГ ВРЕЂА ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ СРБА

STOLTENBERG VREĐA INTELIGENCIJU SRBA

20 septembra 2020

Svestan sam toga da je NATO i dalje kontroverzna tema u Srbiji. Sećanja na vazdušnu kampanju 1999. mnogima su i dalje bolna, naročito onima koji su izgubili voljene, naveo je generalni sekretar Alijanse.

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, rekao je u intervjuu za Kurir da je svestan da je NATO i dalje kontroverzna tema u Srbiji. Govoreći o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine, prvi čovek najvećeg vojnog saveza na svetu kaže da se ne sme zaboraviti prošlost, ali da treba ići dalje i gledati ka boljoj budućnosti.– Svestan sam toga da je NATO i dalje kontroverzna tema u Srbiji. Sećanja na vazdušnu kampanju 1999. mnogima su i dalje bolna, naročito onima koji su izgubili voljene. NATO je 1999. započeo tu operaciju kako bi sprečio humanitarnu katastrofu koja se odvijala na Kosovu, nakon više od godinu dana sukoba, odlaska desetina hiljada izbeglica u susedne zemlje i više neuspeha međunarodnih diplomatskih napora da se sukob reši. Svaki izgubljeni nedužni život je tragedija i ja zbog toga duboko žalim. Izjavio sam saučešće porodicama i svima koji su izgubili najbliže na obe strane sukoba. Nikad ne smemo da zaboravimo prošlost, ali možemo ići dalje, i to je ono što NATO i Srbija rade ovim partnerstvom – gledamo ka boljoj budućnosti – naveo je Stoltenberg.

Upitan o postojanju veze između bombardovanja i kasnijeg povećanja broja obolelih od raka, on je rekao:

– NATO veoma ozbiljno shvata pitanja zdravlja i životne sredine. Zato je NATO 2001. godine osnovao Komisiju o osiromašenom uranijumu. Komisija je bila forum za razmenu informacija o mogućim zdravstvenim rizicima u vezi sa osiromašenim uranijumom. Na osnovu nezavisnih dokaza, Komisija je zaključila da upotreba osiromašenog uranijuma od strane NATO u sukobu na Kosovu nije prouzrokovala nikakve trajne zdravstvene rizike. U izveštaju Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu iz 2001. godine takođe je zaključeno da lokaliteti sa osiromašenim uranijumom ne predstavljaju značajan rizik po zdravlje. Ovo je naučno dokazano i nije se promenilo od 2001. godine.

(Kurir)

KOMENTARI14 komentara

 1. Slobodanka says:

  Hajde Smrdijanci aplauzom pozdravite Stoltenbergovu izjavu i izjavite kako Vi volite Srbiju kao pravi Srbi.

  • Kosovac says:

   @ Slobodanka, …..Srbija će prestati da smrdi tek kada je ti budeš napustila.

   • Slobodanka says:

    Ta vi ćete zamirisati kao ljubičica bela nakon uvodjenja mini šengena. Evo pronadji u ovom intervjuu šta je mini šengen. "Dr Slobodan Komazec - ZAHAROVA JE PRENELA PUTINOVU PORUKU - Ostajemo bez ruskog gasa!?"

 2. Gagi says:

  Nista ti prijatelju nemoj da brines, znas ti vrlo dobro da si u pravu. Tu tvoju cinicnu istinu ima ovde ko da podrzi, blagovremeno ste kupili i finansirate ljudski olos koji ce sve to podrzati. Svesni smo, svakodnevno slusamo arlaukanje vasih placenika, na vasu zalost, narod oseca i misli sasvim drugacije. Jedina je sreca sto dolazi takvo vreme da ta vasa zajebancija nece jos dugo trajati.

 3. električar says:

  Djubre k'o djubre ... A šta bi on drugo pa mogao da priča ...?

 4. Archelay says:

  U toj komisiju bilo ih je srpskih lekari?Naravno da ih nije bilo.Kako to,spominjes zakliucak UN kada sve si zasrao mimo tih UN?Sram te bilo.Sto ne bombardujes tvoju Svedsku koja je zarazena ekstremistima druge vere i spasis ljepih Svdzanka?Sve se vraca i placa.Budi siguran da ce Svedska doziveti vecu tragediju nego Srbiju jer to sto su posejali Anna Lind i Karl Bild,ti i tvoj otac dogodice se njoj da im se porod oglasava iz Australije i Novi Zeland.

 5. da da says:

  Džukela jedna neotesana,valjda će i po njegovoj zemlji jednom padati radioaktivne bombe u talasima koji će trajati 78 dana.

 6. Za Srbiju says:

  Lažljiva volina, bez stida.

 7. milorad3 says:

  pa da ga pozovemo ga na ćevape opet u beograd:). PET sa lukom ali lukac obavezno da se uveze sa kosova.

 8. Rafmanjinov says:

  Smeće odvratno, treba mu redovno davati osiromašeni uranijum, i njemu i Jeleni Milić i svim NATO lobistima. Ološ belosvetski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *