СТОП И ЗА ПУТИНА – И ЗА ЊЕГА ЗАБРАНА: Хаос ће тек уследити!

STOP I ZA PUTINA – I ZA NJEGA ZABRANA: Haos će tek uslediti!

10 decembra 2019

Odluka koju je donela Svetska doping agencija (WADA) o zabrani učešća ruskih sportista na Olimpijskim igrama na leto 2020. godine ne odnosi se samo na njih već i na zvaničnike Rusije.Zabrana je izrečena na četiri godine i za to vreme niko od državnika, pa ni predsednik Rusije Vladimir Putin, ne može formalno da prisustvuje najznačajnijem sportskom takmičenju.

Svetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju zabranu Rusiji za učešće na najvećim sportskim događajijma, a ova kazna se ne odnosi na održavanje Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine, gde će četiri utakmice biti odigrane u Sankt Peterburgu, kao i finale Lige šampiona 2021. godine, pošto su u pitanju kontinentalni događaji.

KOMENTARI13 komentara

 1. SasaS says:

  Odavno je sport u rukama politicara....svi se danas dopinguju,samo da li ih uhvate ili ne...cenu danas placaju Ruski sportisti..Ameri ne smeju ni da se testiraju...da nije smesno bilo bi jadno.

  • Filip says:

   Rusi i kinezi treba da organizuju svoju olimpijadu sa zemljama briks-a i da otkače ove blago rečeno zlonamernike

   • Pera says:

    Odavno pisem na forumima da Putin i Si Đinping moraju da stvore nove ujedinjne nacije, jer su propale kao i prethodna liga naroda. Sediste moze da bude u Zenevi ili kod nas u Beogradu, zasto da ne !

  • Željko says:

   Sport i politika ne bi trebalo da imaju veze!! Ja iz Hrvatske ali primjerice sada je SP za rukometašice i iskreno navijam i za Crnu Goru i za Srbiju!

 2. test01 says:

  Zapad je samo jos jednom pokazao da veruje iskljucivo u jezik sile i ne preza ni od cega da to pokaze ukljucujuci sport. Ovo je jadno i bedno... Sta ce mirotvorac Putin da uradi svojim "partnerima" - da okrene opet drugu stranu, sto oni i ocekuju?

  • Slobodanka says:

   Stalno se gazi suverenitet postojećih država uz pomoć raznih medjunarodnih organizacija. Ovde vidimo slučaj da uz pomoć neprofitne organizacije WADA koja je osnovana 1999 godine nastoje da gaze suverenitet Rusije zabranjujući učestvovanje Rusije na medjunarodnim sportskim takmičenjima. U sasvim drugoj oblasti na temu ljudskih pravo evo EU se priprema da gazi suverenitete drugih država slično kao SAD. "EU priprema evropski globalni režim sankcija, po uzoru na američki" - Šefovi diplomatija Evropske unije na sastanku u Briselu zatražili su danas od Evropske službe za spoljne poslove da počne sa pripremom evropskog globalnog režima sankcija. Ovaj režim bi se primenjivao u slučajevima ozbiljnog kršenja ljudskih prava u svetu i bio bi ekvivalent američkom Zakonu Magnitskog, navode u Savetu EU. Dakle neće biti poštovanja ni unutrašnjeg suvereniteta država, a EU kao slobodan strelac i uz pomoć montiranih slučajeva, lažljivih svedoka i još lažljivijih medija, može da nanišani koju god državu hoće. Ovo što priprema EU je još strašnije, ali se ne komentariše ovih dana.

  • Slobodanka says:

   Ne čudi što napadaju Rusiju, jer ako bi nekako sklonili u stranu tu suverenu Rusiju ostatak sveta bi lako uveli u sasvim pokorno stanje njihovom zapadnom svetskom poretku. Čak u neku ruku smešno je što na polju sporta napadaju Rusiju, a ne na vojnom i zasad ne mogu joj ništa na ekonomskom planu. Ipak da li je ovo samo uvod u ignorisanje Rusije sa daleko većim ambicijama, a u sledećim koracima ako bi skinuli Rusiju sa interneta, zatim ako bi je odjednom isključili iz svift sistema što bi smetalo i Rusiji i mnogim drugim državama zbog naglog prekida medjusobnog sistema plaćanja, ako bi još više i još teže mnogobrojnim i raznovrsnim sankcijama pripretili državama koje saradjuju sa tom velikom "nevaljalkom" Rusijom, to bi bilo malte ne kao da Rusija ne postoji na ovom svetu.

   • test01 says:

    Ne sumnjam da zapad odavno razmislja da iskljuci Rusiju is internacionalnog platnog sistema swift samo sto bi to vec bila objava rata i sumnjam da bi Putin mogao da odrzi mir u zemlji bez odlucnog odgovora sto bi neminovno dovelo do veceg i otvorenog sukoba sto i sam zapad izbegava (oni zele rat ali da drugi budu topovsko meso - po mogucnosti pravoslavci). Sto se tice Interneta to je vec ocekivano i Rusija je razvila svoju sopstvenu mrezu koja je vec testirana (ako je verovati medijima). Ni Kina ne bi mogla da ostane hladna na sve to posto su oni sledeci na listi (u sustini Kina i jeste glavna pretnja trenutnoj dominaciji zapada na svetskoj sceni).

 3. krojač says:

  Gluplju, neosnovaniju, štetniju, destruktivniju odluku odavno nismo videli, čini mi se još od bombardovanja Jugoslavije. Čak i da pretpostavimo da se ruski sportisti dopinguju više od ostalih,što apsolutno ne može biti slučaj, jednostavno nije logično, kakve veze ima ostatak ruskog druđtva sa njihovim dopingovanjem? I kako taj ostatak ruskog društva može negativno uticati na sport, sportske rezultate i same sportiste? Baš bih voleo da vidim to obrazloženje, mada verujem da ga nisu ni dali. Budale su ovo odlučile u besu, nemoći i bez razmišljanja.

 4. Bora says:

  Bitno je da jih prisustvo Rusije u svetu sporta nervira i izluđuje, to je dokaz da se boje Ruskih sportista jer su bolji u nekim odredjenim sportovima. Nedaj bože da testiraju Amere ili neke druge sportiste u dopingu bila bi katastrofa od rezultata a o zabrani da ne pričamo ceo vek su prevarili u sportskim takmičenjima, koliko su samo zlata sa prevarom dobili to niko nezna...

 5. Pele says:

  Neka ucestvuju pod Srpskom zastavom, dobrodosli su!!!

 6. marko says:

  nista novo protiv rusije se vodi rat u svim dimenzijama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *