СТРАХ АМЕРИКЕ: Гласине о новој руској бази МЕЊАЈУ СВЕ

STRAH AMERIKE: Glasine o novoj ruskoj bazi MENJAJU SVE

20 juna 2021

Sjedinjene Države su napravile veliku grešku verujući da mogu nekažnjeno da organizuju provokacije u blizini ruskih granica.

Bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi skrenuo je pažnju na činjenicu da je Moskva postala mnogo aktivnija u međunarodnoj areni nego ranije.Takve promene u ponašanju Rusije, koju je dugo vremena karakterisala suzdržana spoljna politika, iznenadile su zapadne sile.

Sjedinjene Države su posebno nezadovoljne zbog toga što odbijaju da prihvate činjenicu da se period postojanja unipolarnog sveta završio.

Najšokantnija stvar za Vašington bila je poruka Rusije o spremnosti da se vrati na Kubu.

Do 2002. godine, u blizini Havane, funkcionisao je ruski centar za elektronsku obaveštajnu službu, što je bilo od velike važnosti za SSSR tokom hladnog rata.

Naznake o tome da bi mogao ponovo da počne da funkcioniše pojavile su se dve godine kasnije, 2004. Razlog je bio početak pogoršanja odnosa između Rusije i Sjedinjenih Država.

2014. godine, nakon državnog udara koji je Zapad organizovao u Ukrajini, o tome je počelo da se razgovara sa novom snagom, ali je ruski predsednik Vladimir Putin demantovao ovu informaciju.

Kao što je Kedmi primetio, signali primljeni krajem 2020. raširili su pravu paniku u Pentagonu.

Glasine o ruskom prodiranju u podzemlje Sjedinjenih Država pojačale su se godinu dana ranije, ali Moskva nije preduzela ništa u tom pravcu.

Međutim, krajem prošle godine vrhovni komandant ruske mornarice Nikolaj Evmenov boravio je u zvaničnoj poseti Kubi, koji bi, kako se pretpostavlja, mogao da razgovara sa lokalnim vlastima o izgradnji vojne baze u punom obimu.

Ako se strahovi Amerikanaca ispostave opravdanim, doći će do značajne promene u odnosu snaga, rezimirao je stručnjak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

  1. M says:

    Glupost!Jer nema tako glupe države u okruženju USA,a koja bi dozvolila instaliranje jake vojske Rusije na svom tlu,jer zna da USA to ne bi dozvolila,nego bi je izrokala na ovaj ili onaj način!Tako da od toga neće biti ništa!A to što je Rusija glupa ili slaba pa je dozvolila približavanje USA-NATO vojske svojim granicama mimo dogovora,i što to dozvoljava i dalje,do nivoa kad se više neće stići ni odbraniti,ni adekvatno odgovoriti,to je njen problem prvenstveno!Nas ostalih također,ali mi smo i tako već popušili!

  2. M says:

    ...točnije,mi ostali će mo tek popušiti svakako,u ovoj ili onoj varijanti!Bilo da USA-NATO prvi napadne i pregazi Rusiju a time i Euro-Aziju i cijeli svijet,bilo obratno ako Euro-Azija-Blistok prvi napadnu i pregaze Europu i sve se razvuče u dugi i predugi izcrpljujući rat!Ali s nadom da će se u toj varijanti pojaviti i treći igrač koji će na kraju pobijediti,a to je glas razuma i plemenitosti kao izlaz i spasenje iz ćorsokaka ljudske gluposti!

  3. milorad5 says:

    nažalost nema trećeg igrača, kada to počne.Jer, kada počne, biće to rat do istrebljenja.JEDINI razlog zašto drugi svetski rat nije postao totalni holokaust svetskih razmera je što nemci nisu imali vremena da naprave dovoljno efikasno i realtivno pristupačno nuk.oružje.Ali bili su BLIZU,jako blizu i to su znali i rusi i amerikanci koliko su blizu,zato su i napali kao ludi i sa istoka i sa zapada kada su 1943 shvatili ŠTA nemci prave i koliko su uznapredovali.Realno nemačka je gubila rat klasičnim sredstvima i malo sporijim tempom i sa mnogo manje žrtava pogotovo sa ruske strane ali realna opasnost od nuklearnog oružja je zahtevala besomučan i neprekidan napad i BRZO uništenje 3.rajha.Damnas imamo INSTANT bojeve glave ,na hiljade već spremnih,lepo ofarbanih i uglancanih.Pogodite šta će se desiti kada se dohvate supersile.Nema nam spasa a taj rat je izvestan od danss pa u sledećih 15g.najviše i može da počne i sutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *