СТРАХ АМЕРИКЕ: Гласине о новој руској бази МЕЊАЈУ СВЕ

СТРАХ АМЕРИКЕ: Гласине о новој руској бази МЕЊАЈУ СВЕ

20 јуна 2021

Сједињене Државе су направиле велику грешку верујући да могу некажњено да организују провокације у близини руских граница.

Бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Kедми скренуо је пажњу на чињеницу да је Москва постала много активнија у међународној арени него раније.Такве промене у понашању Русије, коју је дуго времена карактерисала суздржана спољна политика, изненадиле су западне силе.

Сједињене Државе су посебно незадовољне због тога што одбијају да прихвате чињеницу да се период постојања униполарног света завршио.

Најшокантнија ствар за Вашингтон била је порука Русије о спремности да се врати на Kубу.

До 2002. године, у близини Хаване, функционисао је руски центар за електронску обавештајну службу, што је било од велике важности за СССР током хладног рата.

Назнаке о томе да би могао поново да почне да функционише појавиле су се две године касније, 2004. Разлог је био почетак погоршања односа између Русије и Сједињених Држава.

2014. године, након државног удара који је Запад организовао у Украјини, о томе је почело да се разговара са новом снагом, али је руски председник Владимир Путин демантовао ову информацију.

Kао што је Kедми приметио, сигнали примљени крајем 2020. раширили су праву панику у Пентагону.

Гласине о руском продирању у подземље Сједињених Држава појачале су се годину дана раније, али Москва није предузела ништа у том правцу.

Међутим, крајем прошле године врховни командант руске морнарице Николај Евменов боравио је у званичној посети Kуби, који би, како се претпоставља, могао да разговара са локалним властима о изградњи војне базе у пуном обиму.

Ако се страхови Американаца испоставе оправданим, доћи ће до значајне промене у односу снага, резимирао је стручњак.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

  1. M says:

    Glupost!Jer nema tako glupe države u okruženju USA,a koja bi dozvolila instaliranje jake vojske Rusije na svom tlu,jer zna da USA to ne bi dozvolila,nego bi je izrokala na ovaj ili onaj način!Tako da od toga neće biti ništa!A to što je Rusija glupa ili slaba pa je dozvolila približavanje USA-NATO vojske svojim granicama mimo dogovora,i što to dozvoljava i dalje,do nivoa kad se više neće stići ni odbraniti,ni adekvatno odgovoriti,to je njen problem prvenstveno!Nas ostalih također,ali mi smo i tako već popušili!

  2. M says:

    ...točnije,mi ostali će mo tek popušiti svakako,u ovoj ili onoj varijanti!Bilo da USA-NATO prvi napadne i pregazi Rusiju a time i Euro-Aziju i cijeli svijet,bilo obratno ako Euro-Azija-Blistok prvi napadnu i pregaze Europu i sve se razvuče u dugi i predugi izcrpljujući rat!Ali s nadom da će se u toj varijanti pojaviti i treći igrač koji će na kraju pobijediti,a to je glas razuma i plemenitosti kao izlaz i spasenje iz ćorsokaka ljudske gluposti!

  3. milorad5 says:

    nažalost nema trećeg igrača, kada to počne.Jer, kada počne, biće to rat do istrebljenja.JEDINI razlog zašto drugi svetski rat nije postao totalni holokaust svetskih razmera je što nemci nisu imali vremena da naprave dovoljno efikasno i realtivno pristupačno nuk.oružje.Ali bili su BLIZU,jako blizu i to su znali i rusi i amerikanci koliko su blizu,zato su i napali kao ludi i sa istoka i sa zapada kada su 1943 shvatili ŠTA nemci prave i koliko su uznapredovali.Realno nemačka je gubila rat klasičnim sredstvima i malo sporijim tempom i sa mnogo manje žrtava pogotovo sa ruske strane ali realna opasnost od nuklearnog oružja je zahtevala besomučan i neprekidan napad i BRZO uništenje 3.rajha.Damnas imamo INSTANT bojeve glave ,na hiljade već spremnih,lepo ofarbanih i uglancanih.Pogodite šta će se desiti kada se dohvate supersile.Nema nam spasa a taj rat je izvestan od danss pa u sledećih 15g.najviše i može da počne i sutra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u