СТРАХ И ПАНИКА – руски бродови ушли у Ламанш

STRAH I PANIKA – ruski brodovi ušli u Lamanš

6 marta 2019

Odred ruskih brodova na čelu sa fregatom „Admiral Gorškov“ počeo je da prolazi kroz kanal Lamanš, saopštila je pres-služba Severne flote Rusije.

„Danas je odred brodova i pomoćnih brodova Severne flote, koji čine fregata ’Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov‘, višenamenski logistički brod ’Elbrus‘, spasilački tegljač ’Nikolaj Čiker‘ i srednji morski tanker ’Kama‘, počeo da prolazi kroz Lamanš“, navodi se u saopštenju.

​U saopštenju se precizira da je pre odlaska iz Severnog mora održana obuka za veze i određen redosled kojim će se brodovi kretati kroz kanal.

Odred je krenuo iz Severomorska 26. februara. Trenutno su brodovi prošli više od 1.600 nautičkih milja i sproveli nekoliko pomorskih vežbi, uključujući i potragu za podmornicama. To je prvi pohod za posadu fregate „Admiral Gorškov“.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. samostalan says:

  Trose gorivo bez potrebe.

  • ANAANA says:

   Ja, baš ih briga! Imaju oni nafte i više nego što im treba. Nego, treba pokazati engleskim i NATO skotovima, da i drugi imaju "svoga konja za trku". Osim toga, garantujem ti, da su se mnogi zaledili kada su videli ove brodove. Znaju oni dobro koje su zlo činili Rusima.

  • Kiki NS says:

   Sreća pa ga nemaju

  • opet ja says:

   Možda svrate do Venecuele??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *