СТРАХ И ТРЕПЕТ – Сваки амерички брод у Црном мору може бити уништен за само неколико минута

STRAH I TREPET – Svaki američki brod u Crnom moru može biti uništen za samo nekoliko minuta

26 februara 2017

5264

Svaki američki ratni brod u Crnom moru – u slučaju da dođe do ratnog konflikta – biće uništen u roku od samo nekoliko minuta – ocenio je bivši komandant obalskih jedinca ruske Crnomorske ratne flote general Vladimir Romanjenko.

On je zamenik predsednika Ruskog saveza veterana, a odreagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, da je zapadna vojna alijansa odlučila da pojača prisustvo svojih ratnih brodova u Crnom moru.

Dodatno je naglasio da će NATO češće slati brodove u Crno more, da povećati broj pomorskih manevara u njegovoj akvatoriji i intenzivnije se baviti „prikupljanjem informacija o situaciji“.

Čak je otkrio: da će alijansa na sebe preuzeti i ulogu koordinatora delovanja u Crnom moru ratnih flota „savezničkih zemalja“.

Šema dejstava obalskog raketnog sistema „Bastion“

General Romanjenko je povodom svega toga poručio ne samo Stoltenbergu:

„I američki ratni brodovi, a u NATO boljih nema, u Crnom moru bi bili čitavi samo koji minut! Ovo odgovorno tvrdim jer bi se našli na nišanu raketnih sistema Crnomorske flote. A rakete bi doletale iz nekoliko pravaca.“

Romanjenko nije podrobnije govorio: ni iz kojih pravaca, ni kako bi to realno moglo da izgleda. Ali, zato je podvukao:

„Paljba bi bila takva da američki ratni brodovi, čak i ako bi neki preživeo, ni na koji način neće moći da obave svoje operativne i strateške zadatke u Crnom moru“.

Romanjenko je podsetio da ruska obalska odbrana i Crnomorska ratna flota raspolažu, pored ostalih, raketnim sistemima „Bal“ i „Bastion“.

Prethodno je načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF – general armije Valerij Gerasimov – izjavio da su njegovi potčinjeni u stanju da unište svaki brod koji bude ulazio u Crno more. Odmah po prolasku Bosfora…

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Bas ne kuzim svrhu NATO-brodova(meta) u Crnom moru,jer i tako nesmiju ispaliti rakete na tlo Rusije,koja ce u tom slucaju A-gadjati (i) tla doticnih zemalja,a ne samo te brodove(mete).

 2. Beli Orao says:

  Tu uzrečicu "Kužim" ti je upotrebljiva i lipom njihovoj a ne u Srbskom !!! Stoga ostavi se ustaških fraza ili idi u lupu njihovu "KRVAAVCKU"! Na Srbskom se kaže " baš ne mogu da proniknem ili ne razumijem logiku " !!! Usput bi mogao da i ćirilicu naučiš a svakako i da je upotrebljavaš u svakoj prilici!!! Nadam se da ćeš moju pozitivnu kritiku tako i uzeti srcu a ne obrnuto ako si Srbin i Srbskoga roda, naravno!!!

  • Maximo says:

   Vidi ljakse, kaze se SrPskom... da ti ne objasnjavam gramatiku sad... a kao drugo isti oni koji nas stalno zavade, forsiraju takve budale na obe strane, da misle kako su to njihov i naš jezik a u stvari je samo jedan u pitanju!

 3. slobo says:

  Tvoj komentar nema veze sa temom nego bi ti malo da se svadjas .Samo zauzimas mjesto I necije vrijeme glupostima.

 4. darko says:

  sto je mislio ruski general ovo po mom misljennjui brahmos 2 je protubrodska raketa brzine 6 mah ili 1980 m/s znaci predje skoro 2 km u sekundi koja je to brzina,post je raketa proivedenea moze se ispaliti s manjeg broda u crnom moru ili se cak moze s ekranoplana bord koji leti na vazduhu iznad povrsine mora moze isplaliti raketu od cilja recim oda je od obal 100 km nato brod od njega 300 km brdo ispali ovu raketu podigne se unebo nato nema na brodu domete pvo sistema 300 km odleti raketa leti na udlajenosti 300 km do cilja koliko minuta preracunajmo 151,1 sekundu oko 2 i nesto minute manje od 2,5 minuta brod ne moze primetiti raketu jer ima kompozite fero,magneticne materijale koje provode radarsk isignal i plasmu razija signele pod 10 stepeni visina leta od 5 metara i radare pogotovo vecih brodova onesposobljava brod je pogoden nkoliko ekranoplana s 2 rakete unistavaju 1o nato brodova ako bih nato lsucjano isplaio rakete ga obali s 400 sistem to unistava na 80 km od obale i su 35 bih se digli i unistaval9i rakete krstsrece i do 400 km od obale ALI NATO NEMA ODGOVOR NA RASKETU KOJA LETI 1980 M/S S TOPOVIMA KALIBRA BRZINE 990M/S O TO ME SE RADI

 5. Rašo says:

  Ameri nikad neće napraviti prvi potez, za tako akcije uvijek imaju svoje robove i plaćnike. To je njihov podmukli način već bijo i u SFRJ - SRJ - Libiji - Siriji! Plan je prije da uvedu Ruse u nekontrolisano trošenje resursa, da bi uveli nezadovoljstvo i nemire u rusko društvo, pa da na taj način stvore jaku opoziciju i slabu i ne odlučnu Vlast! A to im je išlo od ruke već ranije barem dva puta. Rusi će morati direktno ili indirektno da se oslobode te pretnje, nikad se nezna koji će pakleni plan smisliti ta bagra!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *