СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА АМЕРИКУ – ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Десет ракета „Сармат“ довољно је да САД буду потпуно уништене

СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА АМЕРИКУ – ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Десет ракета „Сармат“ довољно је да САД буду потпуно уништене

29 јануара 2019

РУСИЈА нема намеру ни да ратује против Сједињених Држава нити да их уништава, али је московски војни експерт – Алексеј Леонков – израчунао колико би нових стратешких балистичких ракета  РС-28 „Сармат“ било потребно да се САД  потпуно  `сравне са земљом`.

Он је у тексту написаном за недељник „Звезда“ изнео тврдњу:

„Десет ракета `Сармат`  било би довољно да се уништи целокупно становништво Сједињених Држава“.Он је критиковао настојања америчких војних стручњака и аналитичара да доведу у питање могућности нових руских система наоружања „Кинжал“ и „Авангард“, дронове „Буревестник“ и „Посејдон“ и сам „Сармат“.

Леонков је посебно указао да се на Западу тренутно највише баве дубоководним дроном „Посејдон“ који има погонски атомски реактор и фактички неограничени радијус кретања. Навео је да су већ лансирани и методи борбе против тог оружја: надзвучне противподморничке ракете-антиторпеда и дубинске мине. Московски експерет, упркос томе, упозорава:

„Веома сумњам да би све то било ефикасно против `Посејдона`. Моја је претпоставка да би према обалама противника који би против Русије започео нуклеарни рат кренула јата `Посејдона`. Први такав дрон би направио пролаз у подводном минском пољу. Експлозија његове нуклоеарне бомбе од десет мегатона изазвала би детонацију свих мина и рашчистила пут осталим `Посејдонима`. А бомбе самог јата не само да би уништиле противничку обалску и проибалну војну и цивилну инфраструктуру него би изазвале и гигантски радиоактивни цунами. Уследила би разарања и на великом протору далеко од обале“.

Леонков наводи да би у реалном глобалном нуклеарном конфликту прво биле активиране балистичке интерконтиненталне ракете чији удар би потпуно `спалио` сву противничку електронику па не би постојала апаратура која би `ловила` приближавање `Посејдона`.

Леонков сматра да би Русији и само ракете „Сармат“ биле довољне да изађе на крај са Америком:

„Хајде да израчунамо. Познато је да је у Хирошими и нагасакију погинуло приближно по 100.000 људи и да су се те бројке кроз пет година удвостручиле. А бомбе бачене на њих имале су снагу од по 20 килотона, што значи да је једна мегатона убијала 5.000 људи. Наша нова ракета може да на неку територију баци 6,75 до 7,5  нуклеарних мегатона што би значило тренутну смрт у густо насељеним деловима САД 33,73 до 37,7 милиона људи. Зато би десет `Сармата` уништило целокупно америчко становништво“.

Леонков у овом контексту указује да је 80 одсто становништва САД сконцентрисано на Источној и Западној обали и наставља:

„Ово, хипотетички, значи да је експлозије бомби од 200 мегатона могуће тако испрограмирати да последице буду апсолутно катастрофалне. Да буде уништено и заражено све – стотине хиљада квадратних километара копна и приобална акваторија, што значи да нико не би преживео“.

Руску стратешку нуклеарну ракету пете генерације РС-28 „Сармат“ НАТО – нимало случајно – класификује као Satan-2.

И  зато што та ракета тако маневрише током лета да ће још дуго бити неухватљива и за сутрашње системе ПРО.

KOMENTARI11 коментара

 1. Cetnik says:

  Ova na slici spremna za krvatsku po boji, Kuku nama i nas ce da zbrise osim ako nije programirana da kosi samo krvate.

  • Željko says:

   Brinite se vi za sebe! Ruska gubernija u srcu Europe!

   • da da says:

    Miran budi ujkane..šta se potpisuješ srpskim imenom pavijane.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    KROmanjonci su se ionako razbežali po EU i postali liderski brisoguzi u nemačkim WC-ima (od austrougarskih konjušara do wc perača dug put:-))). Od 4,7 mil.stanovnika '91. sada ih je ostalo najviše oko 2,7 mil. a po Tedi Juriću i Akrapu emigracioni kapacitet ima još samo oko 0,5 mil. mladih i mlađih KROmanjonaca nakon čega tamo ostaju samo penzioneri, njih 1,5 i paraziti sistema, njih 250.000. Uskoro će i bankrot KROmanjonije pa će tih cca 0,5 mil.da se razbeži za 2 godine jer će beda da se udvostruči. Tako da rasipati ruski uranijum na glupe KROmanjonce nije efektno, oni su sebe pojeli sami.

  • Nemanja says:

   Dobto zapazanje, svaka cast :-)

  • Milan says:

   Negde u silosu čuči "Zagrebčanka" i čeka pravi čas...

 2. A akoM says:

  Po boji je očigledno da je to proba rakete Sarmat namjenjene za prodaju Hrvatskoj!

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   KROmanjonska sirotinja nema lovicu ni za one zarđale kaubojske Barake a kamoli za rusku tehnologiju. KRO uskoro ide u bankrot, zato im nisu prodali avione, to je pravi razlog, oni imaju 60 mlrd.evra dugova, samo inostranih !!!

 3. skeptik says:

  Ovaj Zeljko stalno zaboravlja da su rvati sluzili sve redom i bili gubernije i austrijancima i madjarima i nemcima....nikada protiv jaceg nisu digli oruzje nego uvek uz nekog svetskog siledziju...znaju to oni zato su ovako jadni u komentarima.Ta Srbija kakva god da je, dize ruke samo na imperije...prvo tursku, pa aystrougarsku, pa nemacku pa cak se usudila da se bar neko vreme bori i protiv NATO...to je za rvate ustase koji su znali samo da tamane nejac po logorima mislena imenica.Sad su EU gubernija...ima li kraja? Nema...cekaju novog gospodara.

 4. petrovgrad says:

  Русија је више уложила капитала у Хрватску од Србије. Хрватска је у већинском власништву мајчице Расије. Што се тиче Хрвата њих је све мање, тако да Путина могу дочекати само Хрвати пензионери. Млада момчад могу бити само Србистани, јер Хрвати нису баш расположени да буду под Путиновом чизмом, зато бежанија у ЕУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u