СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА АМЕРИКУ – ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Десет ракета „Сармат“ довољно је да САД буду потпуно уништене

STRAH I TREPET ZA AMERIKU – EKSPERT TVRDI: Deset raketa „Sarmat“ dovoljno je da SAD budu potpuno uništene

29 januara 2019

RUSIJA nema nameru ni da ratuje protiv Sjedinjenih Država niti da ih uništava, ali je moskovski vojni ekspert – Aleksej Leonkov – izračunao koliko bi novih strateških balističkih raketa  RS-28 „Sarmat“ bilo potrebno da se SAD  potpuno  `sravne sa zemljom`.

On je u tekstu napisanom za nedeljnik „Zvezda“ izneo tvrdnju:

„Deset raketa `Sarmat`  bilo bi dovoljno da se uništi celokupno stanovništvo Sjedinjenih Država“.On je kritikovao nastojanja američkih vojnih stručnjaka i analitičara da dovedu u pitanje mogućnosti novih ruskih sistema naoružanja „Kinžal“ i „Avangard“, dronove „Burevestnik“ i „Posejdon“ i sam „Sarmat“.

Leonkov je posebno ukazao da se na Zapadu trenutno najviše bave dubokovodnim dronom „Posejdon“ koji ima pogonski atomski reaktor i faktički neograničeni radijus kretanja. Naveo je da su već lansirani i metodi borbe protiv tog oružja: nadzvučne protivpodmorničke rakete-antitorpeda i dubinske mine. Moskovski eksperet, uprkos tome, upozorava:

„Veoma sumnjam da bi sve to bilo efikasno protiv `Posejdona`. Moja je pretpostavka da bi prema obalama protivnika koji bi protiv Rusije započeo nuklearni rat krenula jata `Posejdona`. Prvi takav dron bi napravio prolaz u podvodnom minskom polju. Eksplozija njegove nukloearne bombe od deset megatona izazvala bi detonaciju svih mina i raščistila put ostalim `Posejdonima`. A bombe samog jata ne samo da bi uništile protivničku obalsku i proibalnu vojnu i civilnu infrastrukturu nego bi izazvale i gigantski radioaktivni cunami. Usledila bi razaranja i na velikom protoru daleko od obale“.

Leonkov navodi da bi u realnom globalnom nuklearnom konfliktu prvo bile aktivirane balističke interkontinentalne rakete čiji udar bi potpuno `spalio` svu protivničku elektroniku pa ne bi postojala aparatura koja bi `lovila` približavanje `Posejdona`.

Leonkov smatra da bi Rusiji i samo rakete „Sarmat“ bile dovoljne da izađe na kraj sa Amerikom:

„Hajde da izračunamo. Poznato je da je u Hirošimi i nagasakiju poginulo približno po 100.000 ljudi i da su se te brojke kroz pet godina udvostručile. A bombe bačene na njih imale su snagu od po 20 kilotona, što znači da je jedna megatona ubijala 5.000 ljudi. Naša nova raketa može da na neku teritoriju baci 6,75 do 7,5  nuklearnih megatona što bi značilo trenutnu smrt u gusto naseljenim delovima SAD 33,73 do 37,7 miliona ljudi. Zato bi deset `Sarmata` uništilo celokupno američko stanovništvo“.

Leonkov u ovom kontekstu ukazuje da je 80 odsto stanovništva SAD skoncentrisano na Istočnoj i Zapadnoj obali i nastavlja:

„Ovo, hipotetički, znači da je eksplozije bombi od 200 megatona moguće tako isprogramirati da posledice budu apsolutno katastrofalne. Da bude uništeno i zaraženo sve – stotine hiljada kvadratnih kilometara kopna i priobalna akvatorija, što znači da niko ne bi preživeo“.

Rusku stratešku nuklearnu raketu pete generacije RS-28 „Sarmat“ NATO – nimalo slučajno – klasifikuje kao Satan-2.

I  zato što ta raketa tako manevriše tokom leta da će još dugo biti neuhvatljiva i za sutrašnje sisteme PRO.

KOMENTARI11 komentara

 1. Cetnik says:

  Ova na slici spremna za krvatsku po boji, Kuku nama i nas ce da zbrise osim ako nije programirana da kosi samo krvate.

  • Željko says:

   Brinite se vi za sebe! Ruska gubernija u srcu Europe!

   • da da says:

    Miran budi ujkane..šta se potpisuješ srpskim imenom pavijane.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    KROmanjonci su se ionako razbežali po EU i postali liderski brisoguzi u nemačkim WC-ima (od austrougarskih konjušara do wc perača dug put:-))). Od 4,7 mil.stanovnika '91. sada ih je ostalo najviše oko 2,7 mil. a po Tedi Juriću i Akrapu emigracioni kapacitet ima još samo oko 0,5 mil. mladih i mlađih KROmanjonaca nakon čega tamo ostaju samo penzioneri, njih 1,5 i paraziti sistema, njih 250.000. Uskoro će i bankrot KROmanjonije pa će tih cca 0,5 mil.da se razbeži za 2 godine jer će beda da se udvostruči. Tako da rasipati ruski uranijum na glupe KROmanjonce nije efektno, oni su sebe pojeli sami.

  • Nemanja says:

   Dobto zapazanje, svaka cast :-)

  • Milan says:

   Negde u silosu čuči "Zagrebčanka" i čeka pravi čas...

 2. A akoM says:

  Po boji je očigledno da je to proba rakete Sarmat namjenjene za prodaju Hrvatskoj!

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   KROmanjonska sirotinja nema lovicu ni za one zarđale kaubojske Barake a kamoli za rusku tehnologiju. KRO uskoro ide u bankrot, zato im nisu prodali avione, to je pravi razlog, oni imaju 60 mlrd.evra dugova, samo inostranih !!!

 3. milorad says:

  svih 10 odma na rampu i pali fitilj

 4. skeptik says:

  Ovaj Zeljko stalno zaboravlja da su rvati sluzili sve redom i bili gubernije i austrijancima i madjarima i nemcima....nikada protiv jaceg nisu digli oruzje nego uvek uz nekog svetskog siledziju...znaju to oni zato su ovako jadni u komentarima.Ta Srbija kakva god da je, dize ruke samo na imperije...prvo tursku, pa aystrougarsku, pa nemacku pa cak se usudila da se bar neko vreme bori i protiv NATO...to je za rvate ustase koji su znali samo da tamane nejac po logorima mislena imenica.Sad su EU gubernija...ima li kraja? Nema...cekaju novog gospodara.

 5. petrovgrad says:

  Rusija je više uložila kapitala u Hrvatsku od Srbije. Hrvatska je u većinskom vlasništvu majčice Rasije. Što se tiče Hrvata njih je sve manje, tako da Putina mogu dočekati samo Hrvati penzioneri. Mlada momčad mogu biti samo Srbistani, jer Hrvati nisu baš raspoloženi da budu pod Putinovom čizmom, zato bežanija u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *