СТРАХ ЈЕ ЧУДО – НЕМЦИ НЕ ДАЈУ РАКЕТЕ УКРАЈИНИ! Кијев тврди да се плаше РУСА

STRAH JE ČUDO – NEMCI NE DAJU RAKETE UKRAJINI! Kijev tvrdi da se plaše RUSA

1 septembra 2023

NEMAČKA odbija da isporuči Ukrajini krstareće rakete dugog dometa „taurus“ zbog straha od Rusije, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov u intervjuu za „Velt“.

– Tu se ne radi o manjku poverenja u Ukrajinu, nego o strahu od Rusije. Neki se plaše da ne naljute Rusiju, što je, prema našem mišljenju, potpuno pogrešno, rekao je Danilov.Kako je dodao, oni koji se plaše „sigurno će izgubiti“.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da njegova zemlja pruža značajnu pomoć Kijevu, ali da ne želi da sukob u Ukrajini eskalira u rat NATO sa Rusijom.

Sporna tačka kod isporuka raketa „taurus“ Kijevu je domet tih raketa koji iznosi 500 kilometara. Nemačka do sada nije snabdevala Ukrajinu oružjem sa takvim karakteristikama. Nemački stručnjaci su raspravljali o tome da li se rakete mogu programirati tako da ne mogu da se koriste za napade na rusku teritoriju. Prema pisanju „Špigla“, trenutno se navodno razgovara o tome sa predstavnicima vojne industrije.

U poslednjih sedam dana Nemačka je poslala Ukrajini 10 tenkova „leopard“ 1A5 i 13 miliona komada municije, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Nije toliko da se plaše, nego ne bi zbog vas zaratili! Kažu, neka ratuju Ameri, kad suveć zapeli!

 2. Poltergest Jova says:

  di ćeš rizikovati rat sa najmocnijom državom na svetu ??? Dobili su lekciju nemci svaki put u takvim pokušajima. Ipak, ne verujem da Nemacka neće poslati i rakete,to je sada kao tako. Pogresice opet i dobiti po Berlinu opet, samo nuklearno sada.

 3. da da says:

  Judeni koji vode ukrajinu nemaju šta izgubiti,ali Nemačka je ozbiljna zemlja,normalno je da su odbili.

 4. Petrovgrad says:

  Sravnaće Ukrajinu sa zemljom. NATO kad oseti tvdo počeće da odustaje. Sve dok ginu gradjani Ukrajine, za zapad to nije nikakva šteta.Valjda će se gradjani Ukrajine opametiti i uvideti da mginu za interes Vatikana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *