ШТРАХЕ БРАНИ СРБИЈУ: ЕУ да престане са уцењивањем Срба!

ŠTRAHE BRANI SRBIJU: EU da prestane sa ucenjivanjem Srba!

11 oktobra 2015

Head of Austrian FPOe Strache addresses audience during his Ash Wednesday speech in Ried im InnkreisLider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe očekuje da će prva poglavlja EU sa Srbijom biti otvorena tokom ove godine i poručuje da Beograd u evropskim integracijama ne treba ucenjivati Kosovom i Metohijom.

„Očekujem da će prva poglavlja sa Srbijom biti otvorena još u ovoj godini i da će pregovori teći na osnovu napretka, a ne ucenjivanja u vezi Kosova i Metohije”, kazao je on Tanjugu pred izbore koji se danas održavaju u Beču, na kojima se prognozira da FPO može postati i prva politička snaga u glavnom gradu Austrije.

Štrahe je naveo da je FPO uvek podržavala napore srpske vlade da konačno pristupi pregovorima o ulasku u EU.

„FPO i ja lično smatramo da je Srbiji, kao i Bosni i Hercegovini sa Republikom Srpskom, mesto u EU. Srbi su evropski narod i treba u svakom smislu da konačno budu ravnopravni članovi evropske familije suverenih država”, podvukao je on.

Kada je reč o saradnji sa srpskim gradovima, Štrahe kaže da je od izuzetnog značaja za Beč saradnja sa svim gradovima koji to žele.

„Pogotovo je saradnja sa srpskim gradovima bitna, kada imamo u vidu koliko veza građana Beča srpskog porekla ima sa gradovima u Srbiji i Republici Srpskoj. To je za Beč velik i značajan potencijal, kako u ekonomskom tako i u kulturnom smislu”, poručio je kandidat za gradonačelnika Beča.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Draga says:

    Sa Nissanom sam se družila jako dugo vozeći Micru godinama izdao me automatski menjač , sad sam penzioner moja primanja nisu a ni godene za kredit da dođem do nove a polovnu u Srbiji ne mogu nači . Ostaje žal za Nissanom , mislim da je to po meni marka koja sa pravom zauzima vrlo visoko mesto u automobilskoj industriji . Vozač sam 43 godine sa vrlo velikom kilometražom i smatram da sam vrlo kvalifikovana da dam svoje mišljenje pogotovo što sam vozila Fijatove , Tojotine , Hondine i svakako počela sa Fićom . Mesecima sam pokušavala da pronađem polovnu Micru sa automatskim menjačom obzirom da sam invalid ali bezuspešno Pono pozdrava i lepih želja za uspehe u budućim inovacijama i novim modelima a moj žal će ostati i dalje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *