СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ У РУСИЈИ ако организују протесте, СЛЕДИ ИМ 10 ГОДИНА ЗАТВОРА

STRANI PLAĆENICI U RUSIJI ako organizuju proteste, SLEDI IM 10 GODINA ZATVORA

7 aprila 2020

GRUPA poslanika Državne Dume – donjeg doma parlamenta Rusije – pokrenula je `zakonodavnu inicijativu` da se u zakon o odgovornosti za strano finansiranje političkih aktivnosti uključi `otežavajuća okolnost`.

Jedan od podnosilaca inicijative, član dumskog odbora za zakonodavstvo Jevgenij Marčenko, otkrio je da on i njegove kolege predlažu da se stvori zakonska mogućnost da ključni akteri političkih manifestacija finansiranih iz inostranstva – ukoliko na njima dođe do masovnih nemira, sukoba i nasilja –mogu da budu osuđeni do deset godina zatvora.Marčenkova grupa podnela je nacrt zakona kojim je predloženo uspostavljanje dodatnih osnova za likvidaciju političkih stranaka, u kojem se posebno razrađuje mogućnost da su stranke, njihove izborne kampanje i kandidati finansirani iz inostranstva.

Tim nacrtom su inicirali uvođenje zatvorske kazne za funkcionere stranaka koje primaju finansijska sredstava iz inostranstva.

Marčenko posebno naglašava: „Želimo uvođenje krivične odgovornosti za strano finansiranje političkih aktivnosti, sa mogućom osudom do pet godina zatvora. A ako je postojalo strano finansiranje, pa još došlo do nereda i nasilja – do deset godina zatvora“.

KOMENTARI6 komentara

 1. rajko says:

  Neka dodju kod nas. Nece im niko nista. Demokratija

 2. Kosovac says:

  Džaba im zakon, finansiranje plaćenićke stranke je moguće i bez knjigovodstva, iz Budimpešte, pare bi preneo Velja Ilić, ili Slobodan Homen jedan od osnivača „Otpora“ čiji je cilj bio rušenje Slobodana Miloševića. Da ne bude zabune, Homen je pred kamerama opisao način kako je iz Budimpešte prenosio dolare bez slanja preko žiro-računa. Naravno, opisao je sa ponosom i bez straha od optužbe, zato što je postao srpski državni sekretar Ministarstva pravde, jer je tada „Otpor“ zaista i pobedio. ……….Inače, gospodin Homen je kao pravnik zaista bio visoko kvalifikovan za prenošenje dolara iz Budimpešte, pa je zahvaljujući tom iskustvu na Harvardu 2001. godine završio John F. Kennedy School of Government Executive Network Program. Iste godine je položio i pravosudni ispit na civilnom predmetu „šverc-komerc“.

  • milorad2 says:

   pa da, zato zakon o poreklu imovine žulja mnoge "političare".Kad SNS i vučić uvedu taj zakon i počnu da ga realno ODMAH sprovde bez pardona tada ćemo imati parlamentarnu demokratiju, jer će se preko tragova love lako otkriti ko sa kim radi a tu nije teško ni keš naći, SAMO KAD SE HOĆE:)Ako to uvedu smatraću i vučića i SNS kao prave patriote.Dotle, sve je to ista musaka.

   • Kosovac says:

    @ milorad2 …..Zakon o poreklu imovine. Ne može taj zakon ništa da reši. Taj zakon može samo da stvori uslove za korupciju, slično kao zakon o Javnim nabavkama. Koji nam je taj zakon EU poklonila. „Sve ćemo pošteno i naučno da radimo, i po zakonu, ali tamo gde treba da odlučimo, gde treba da izvagamo, prevagnuće tamo gde je podmazano. Tako će i neki jadnik da ode na Goli Otok samo zato što ima zgodnu ženu. ……….Dovoljno je što se o poreklu naše imovine sekiraju komšije. Pa onda ljubomorci. ……………Onda, šta ćete? Nećete da postavite dinamit u tu nezakonitu imovinu. Tu nezakonitu imovinu ćete dati nekom „golji“, onda će on da uživa u nezakonito stečenoj imovini. Pravda.

 3. pravda says:

  bravo,tako radi ozbiljna drzva

 4. persida says:

  Putin je opet mekan, 100 godina zatvora minimum.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *