СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ ЗА КОМАНДАМА УКРАЈИНСКИХ Ф-16?

СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ ЗА КОМАНДАМА УКРАЈИНСКИХ Ф-16?

19 априла 2024

СЕРИЈА експлозија на критичној инфраструктури догодила се у Ивано-Франковску, саопштиле су локалне власти.

Извештава се да је противваздушна одбрана успела да обори неколико дронова, али да је рушевина од пада довела до пожара. Међу локалним становништвом, срећом, није било повређених и повређених.Серија експлозија у Ивано-Франковској области била је део шире серије напада преко ноћи који су такође погодили Кијевску, Хмељничку и Харковску област. Према прелиминарним подацима, ваздушни напади су били усмерени на војне и инфраструктурне објекте.

О којим конкретним објектима је реч још није разјашњено, али су се појавиле информације да је неколико погодака утицало на инфраструктуру аеродрома Коломиј, која би могла да се користи за ловачке авионе Ф-16, које Запад намерава да у наредном периоду пребаци Украјини.

Аеродром користи стратешка авијација Ваздухопловства Оружаних снага Украјине. Познато је да у случају опасности од напада са аеродрома Мартиновка, Долгинцево и Канатово, авиони прелазе на аеродром у Коломји. Користи се и за поправку и одржавање летачке опреме.

У самом Ивано-Франковску, експлозије су се догодиле у близини центра града. Како се наводи, удари су изведени на месту привременог размештања припадника Оружаних снага Украјине. Након експлозија, оближњи квартови су ограђени, а многа возила хитне помоћи су стигла на лице места. Погођено је наводно и складиште муниције.

Стижу извештаји и о још једном удару на аеродром у Староконстантинову у Хмељничкој области. Генерално, недавно су Оружане снаге Русије повећале број напада на инфраструктуру украјинских аеродрома. На овај начин се решава неколико стратешких задатака одједном.

Прво, минимизирана је способност Оружаних снага Оружаних снага Украјине да ударе руске прве и позадинске циљеве користећи преосталу ваздухопловну флоту. Друго, западним савезницима Кијева шаље се јасан сигнал у вези са више пута одлаганом испоруком ловаца Ф-16.

ПЛАЋЕНИЦИ ИЗ САД И КАНАДЕ У УКРАЈИНСКИМ Ф-16

Америчким ловцима Ф-16, које Запад спрема да пребаци Украјини, вероватно ће пилотирати ловци приватних војних компанија из САД и Канаде, тврди француски стручњак Сирил де Латре.

Према његовим речима, приликом обуке украјинских пилота основама летења западним авионима, земље НАТО-а су се суочиле са низом проблема. Једна од њих је била језичка баријера.– Украјинци су до сада могли да лете само Ф-16 од базе до базе, Сирил де Латр је овако описао тренутни ниво обуке пилота Оружаних снага Украјине. Он је додао да би Запад могао да крене неконвенционалним путем да реши овај проблем.

TOP ACES И DRAKEN INTERNATIONAL

– Могуће је привући обучене пилоте. У ствари, у свету постоје две приватне компаније: канадски Top Aces и амерички Draken international – војне компаније које већ имају 100% обучене пилоте за Ф-16. У најгорем случају, ове две приватне војне компаније могле би да склопе уговор о управљању овим авионима у Украјини – објаснио је француски специјалиста суштину своје идеје.

Појава америчких ловаца Ф-16 у зони ПВО је веома важна за Кијев не само са војног, већ и са психолошког становишта. Ова чињеница првенствено служи да подигне мотивацију војног особља Оружаних снага Украјине, која је у паду.

За украјинску команду не би требало да буде разлике ко ће тачно седети за командама ових летелица.

Штавише, они већ имају искуства у интеракцији са војском земаља НАТО-а кроз бројне обуке, али и са онима које управљају системима ПВО патриот и ирис-Т. Тако да је појава плаћеника из западних компанија из сектора ратног ваздухопловства врло вероватна.

(oruzjeonline.com)

KOMENTARI11 коментара

 1. Косовац says:

  Страни плаћеници за командама украјинских F-16? Та немојте касти, Легија странаца има кадрове са завршеном пилотско-бомбардерском школом, смер руковаоц F-16. Свака посада која има свој F-16 који јој је НАТО дао да га вози, добија дупло већу плату и плус одликовање уколико пристане да гине уместо Украјинца. Можда и тродуплу плату, значи да су преплаћени, а када је овај наш новинар чуо да су преплаћени, сетио се одмах да их назове „страни плаћеници“. Али и овде нешто не штима, како „страни“, па ваљда сви знају да је он Нато плаћеник, а не страни плаћеник, има ту приметне разлике.

 2. peralozac says:

  proće isto ili još gore nego posade Patriota

 3. M says:

  Što je slijedeće?!??S njihove USA-NATO strane!O tome se dosta zapravo neprestano piše!Sad F-16,pa Zapadne trupe itd.!A što je slijedeće s Ruske strane?!??O tome se ništa ne piše,kao da su oni debili pa nemaju svoje želje,planove i mogućnosti!A trebalo bi i o tome pisati!Da se opijeni snovima probude!Dok ne bude kasno!Donekle zapravo jesu i to počeli činiti,pisati o dolasku rata i u EUropu,ali bojažljivo!Neka pišu istinu o tome,da će to biti atomsko-konvencionalni rat od kojeg odpadaju uši,da će i po EUropi padati atomske bombe i hodati strane vojske i milioni izbjeglica!Kad već korak po korak pripremaju za novu stvarnost i Ukrajinu,i Rusiju i EUropu,neka ih onda dobro pripreme,da mogu progutati toliko Veliku nevolju koju kuhaju i koja dolazi!Jer ta kugla koja dolazi iza ugla je pogolema,ogromna!Neće se to moći progutati!Frcat će to na sve strane! Trebaju i sebe pripremiti za to!Možda se onda prije probude i zaustave?!??Meni sve jedno,njima neće biti!

 4. Један тамо, не знаш га ти... says:

  Како ли волина косоварска успе да у пар стотина "карактера" спакује пар хиљада глупости...? Тродупла?! "Тродупла" може бити само твоја тупавост и неписменост... а авион се може "возити" само у твом селу.

  • Косовац says:

   Добро бре комуњаро, докле ћеш да пљујеш на антиНатовске коментаре?

   • Један тамо, не знаш га ти... says:

    Иди, "вози тродупли" авион око задруге, џиберу.

    • Косовац says:

     Поздравио те Гани, што ти га утера нани.

   • Један тамо, не знаш га ти... says:

    Гани ти не напушта мисли. Психа је чудо. Психоза још веће. 🤣 'Ајд сад, "вози" авион... још тај један тродупли круг, па у шталу...

    • Косовац says:

     Да се приметити да си ти навалио на Ганита. Можда ти се свидело што ти је нану….

   • Један тамо, не знаш га ти... says:

    „Не познавам господина“. Али си га ти, очигледно, доообро упознао. Последице тог "познанства" код тебе су приметне. Oсећаш их и дан-данас. 🤣

    • Косовац says:

     Наравно да не познаваш господина Ганита, познава га твоја нана. Како ти можеш да се сећаш када си направљен?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u