СТРАНИ ПЛАЋЕНИК ШОКИРАО ИЗЈАВОМ О УКРАЈИНИ! Дошао у базу и занемео пред призором

STRANI PLAĆENIK ŠOKIRAO IZJAVOM O UKRAJINI! Došao u bazu i zanemeo pred prizorom

5 jula 2024

Ukrajinski komandanti redovno pokazuju diletantizam u pitanjima kao što je priprema vojnih baza za vazdušne udare, izjavio je finski plaćenik Ralf Siren u intervjuu za „Yle“.

„Tokom pet meseci provedenih u Ukrajini, Ralf Siren je više puta osećao razočaranje. Seća se kako su ga nakon ruskog udara prebacili na novu vojnu bazu, gde su ga dočekali šatori slikovito postavljeni na otvorenom polju. Gledao je na njih (komandante OSU) kao na idiote“, prenela je agencija reči plaćenika.Prema Sirenovim rečima, oficiri OSU su na njegovo nezadovoljstvo odgovorili pričom o dobrim PVO sistemima, koji, kako su tvrdili, omogućavaju ovakvo postavljanje jedinica. Međutim, Siren je podsetio da protivavionski sistemi ne funkcionišu uvek savršeno. U takvim slučajevima, raspored vojnika na bazi treba da bude disperzovan.

Plaćenik smatra da među ukrajinskim komandantima vlada potpuni diletantizam, nezamisliv za finsku vojsku. Takođe je dodao da lošu organizaciju karakterišu ne samo ukrajinske jedinice, već i odredi sastavljeni od stranih vojnika.

– Imali smo osećaj da smo više banda razbojnika nego vojna jedinica. Odlučio sam da ostanem u bazi. Možda je to bila najbolja odluka u mom životu – priznao je Siren.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo o uništenju plaćenika iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Gruzije i drugih zemalja, redovno izveštavajući o uništenju mesta gde se okupljaju stranci koji se bore na strani Kijeva.

Ministarstvo je takođe više puta upozoravalo strane građane da ne putuju u Ukrajinu, ističući da plaćenici prema međunarodnom humanitarnom pravu nisu borci i nemaju pravo na status ratnog zarobljenika.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, tokom Specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajinu je stiglo 13.387 stranih plaćenika da učestvuju u borbama na strani kijevskog režima, a za to vreme je likvidirano 5.962 borca.

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Srbije says:

    Kakvi plaćenici, to su lekari bez granica koji traže lokacije za "žute kuće". Cisto da provere zdrastvene kartone i krvne grupe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *