СТРАШАН ПЛАН ЗАПАДА: Нова НАТО база на територији СРБИЈЕ! ЕВО ГДЕ БИ БИЛА И ШТА ЈЕ ПЛАН

STRAŠAN PLAN ZAPADA: Nova NATO baza na teritoriji SRBIJE! EVO GDE BI BILA I ŠTA JE PLAN

27 decembra 2018

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, vođe samoproglašene republike Kosovo, svoju lažnu državu nisu uspeli da uguraju u Interpol, nije im pošlo za rukom ni da uđu u Unesko, ali ni da dobiju stolicu u UN!

Uspeli su pak da formiraju vojsku Kosova, a sada za cilj imaju da uđu u NATO! Kako se saznaje, sa lobiranjem su uveliko počeli, a u svoju „pobedu“ uvereni su prvenstveno zbog toga što znaju da Kina i Rusija ovog puta ne mogu da se umešaju i spreče da do toga dođe! Plan je do te mere razrađen, da se već zna da bi nova NATO baza bila smeštena u Leposaviću…– NATO je na Kosovu, a sada je vreme da Kosovo bude u NATO – rekao je Tači više puta.

Vojni analitičar Vlada Radulović kaže da ga ne čudi ambicija Albanaca da uđu u NATO, ali ocenjuje i da će to ići malo teže.

– Albanci bi najviše voleli da sada mogu u NATO, to su izdvojili kao cilj, prvo NATO, pa članstvo u EU. Ali daleko su oni od NATO svetlosnim godinama, dalje su od nas! Mnoge procedure bi morale da se ispune, a oni ih nikako ne ispunjavaju u ovom momentu. Imajte u vidu i Stoltenbergovu izjavu o vojsci Kosova, u kojoj kaže da je strašno razočaran postupcima Albanaca – komentariše Radulović.

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, takođe ističe da ulazak Kosova u NATO nije realan, pre svega zbog toga što se prijem novih članica obavlja konsenzusom svih država koje čine NATO.

– Dakle, potrebna je prethodna potpuna saglasnost, koja u slučaju Kosova nije realna. Naime, među članicama NATO su i države koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Španije, Rumunije, Grčke ili Slovačke, tako da se ne očekuje njihov glas za podršku kosovskom članstvu. Drugo, NATO sa ovlašćenjem Ujedinjenih nacija vodi vojnu misiju na Kosovu i Metohiji i mandat te misije je regulisan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti, koja jasno definiše Kfor kao jedinu dozvoljenu vojnu formaciju na Kosovu i Metohiji. Ne bi bilo ni formalno, a ni suštinski ispravno da NATO primi u svoje članstvo bilo koga na čijoj teritoriji deluje njegova vojna misija. Ulazak Kosova u NATO, na kraju, nije tema od interesa za samu Alijansu, oni se time ne bave, što proističe i iz najnovijih stavova koje je NATO izneo povodom odluka Prištine o formiranju vojske – kaže Dragaš.

On navodi da je priča o tome da će Kosovo ući u NATO jedna od onih koje su smišljene u Prištini i koje su namenjene isključivo kosovskim Albancima.

– Da bi se bar malo umanjila frustracija zbog neulaska u Interpol, Unesko i UN, vlasti u Prištini grčevito traže neku dobru vest koju bi mogle da „prodaju“ svom stanovništvu, za koje je najveći problem to što je Kosovo još jednom odbijeno od strane Evropske unije za ukidanje viznog režima. Od svih međunarodnih pitanja, kosovski Albanci su najviše zainteresovani, a možda su i jedino zainteresovani, za to da im se ukinu vize za putovanje u zemlje EU kako bi mogli da emigriraju. A to se još ne događa, niti će se dogoditi u bliskoj budućnosti, što vlastima u Prištini pravi ogroman problem i pritisak, zbog čega posežu za konstrukcijom nestvarnih priča kakva je, na primer, i ulazak u NATO – završava naš sagovornik.

(Srbija Danas)

KOMENTARI12 komentara

 1. Posmatrac says:

  E sciputari, zivite na uzurpiranoj srbskoj zemlji. vas nato se strmoglavo raspada, a vi gledajte di cete.

  • Ivke says:

   Proci ce kao Kurdi u Siriji

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Nije im ista politika uspela sa Austro-ugarskom, nije sa 3.Rajhom, sad misle da će da uspe sa NATO-rajhom. Ludaci, tupoglavci, uvek ponavljaju istu luzersku politiku.

 2. Deda Micko says:

  Da li je tacno da je Malteskim protokolom jos Gorbacov dao Amerikancima Kosovo. Ima li iko taj dokument????

 3. punca says:

  „Sve je laž, samo pusta laž, sve se oko nas u krug vrti...”

  • Kosovac says:

   @ punca, pozdrav od stare kuke.

 4. Baracuda says:

  Da EU da Kosovu bezvizni režim, nama bi napravili veliku uslugu, jer bi 3/4 njihovog stanovništa otišlo bespovratno vani u roku 10 dana !

 5. Miraš says:

  Hm. sad je došlo vreme da pored postojećih časkom naprave još koju bazu i zatim još brže ih ama baš sve napuste. Na dijagramu to bi izgledalo kao mali cik gore i veeliki i strmoglavi cik dole. U Siriji su imali 26 a moguće je i više baza. Poslednje, za koje znam da su napravljene, bile su u blizini velikog Omar naftnog polja u jugoistočnoj Siriji i još jedna pored ranije podignutih u Manbidžu. Ovog proleća i leta su izgradili te dve, a sada napustiće ne samo te dve nego sve baze u Siriji.

 6. Deda Micko says:

  Pucaju im baze, cvile kao male maze. Opasno je kad umislis da imas moc, dolazi kosmicka korekcija. Zapadni vampiri su nesto nervozni u poslednje vreme.

 7. Miraš says:

  Oni rade svaki dan na ostvarenju svojih planova u našoj kući, a mi kao pijani ćurići samo sedimo i gledimo. Srbija (sa KIM) ima površinu 88.499 km2. KIM ima površinu 10.908 km2, Sandžak samo deo u Srbiji otprilike oko 4.000 km2, Vojvodina 21.506 km2. 88.499 - 10.908 - 4000 - 21.506 = 52.085 km2. Gazde zapadne anticivilizacije žele i na tome se stalno radi da Srbija prostorno, a ni po broju stanovnika ne sme biti veća od Hrvatske a ni od BIH tj. Srbi ne smeju biti vodeći narod na prostoru bivše Jugoslavije ni na Balkanu. Hrvatska ima površinu 56.594 km2, a BIH ima površinu 51.209,2 km2. ...

 8. Miraš says:

  "Zapadna civilizacija, otelotvorena u EU i NATO, eksplicitno je pokazala da Srbiju u svom sastavu vidi samo uslovno, tj. kao apsolutno pokor(e)nu, samooptuženu i samoprezrenu, izloženu populacionoj i resursno-ekonomskoj eksploataciji, teritorijalno smanjenu na bezopasnu, „pravu meru“ („fenomen 50.000 km2“), neokenanistički „obuzdanu“ i veštački uravnoteženu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, te suprotstavljenu Rusiji. Tek takva, „Srbija na kolenima“, bila bi lak plen civilizacijskog preobraćanja..." Preneto iѕ teksta: "Stepić: Postoji opasnost da se „katastrofalni srpski 20. vek“ nastavi i u 21. veku" 27.12.2018.

 9. Miraš says:

  Ima još nešto zanimljivo i za nas korisno u tom tekstu "Stepić: Postoji opasnost da se „katastrofalni srpski 20. vek“ nastavi i u 21. veku". Znamo za ono "Na daljinu bolje se vidi". A šta je u blizini, šta se dešava sa nama? ... "Srbija se ni krajem druge decenije 21. veka još nije oblikovala kao istinska srpska nacionalna država, već je ostala jugolika rezidualna tvorevina, za koju bi, pre nego za Makedoniju, mogao da važi komplikovan naziv „bivša jugoslovenska republika“. O „rastrzanosti“ između jugoslovenstva i srpstva najubedljivije svedoči ustavno-pravno i političko-teritorijalno zadržavanje dve pokrajine uprkos njihovom destruktivnom delovanju na celovitost i funkcionalnost Srbije. * Pretvaranje Srbije u himeričnu, „rastrzanu zemlju“ sprovodi se dugo i sistematski, a za opstanak nacije i države proizvodi brojne, veoma negativne posledice. Potiranje autentičnog civilizacijskog i geopolitičkog identiteta može da je vremenom pretvori u političko-teritorijalnu jedinicu možda istog imena (Srbija), ali drugačije suštine – slično savremenoj Crnoj Gori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *