СТРАШАН УДАР! РУСКИ „ИСКАНДЕРИ“ уништили хангар с „бајрактарима“, ликвидиране јединице страних плаћеника

STRAŠAN UDAR! RUSKI „ISKANDERI“ uništili hangar s „bajraktarima“, likvidirane jedinice stranih plaćenika

6 oktobra 2022

U pravcu Nikolajev-Krivi Rog gubici ukrajinske vojske u toku proteklog dana premašili su 230 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napadom Oružanih snaga Rusije likvidirane su jedinice stranih plaćenika i neonacističkih formacija u DNR i Harkovu.

Ruska vojska je raketnim napadima u pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti likvidirale do 100 ukrajinskih vojnika 92. brigade.Tokom borbenih dejstava u Harkovskoj oblasti gubici ukrajinske vojske su 15 mrtvih i do 40 ranjenih vojnika.

U pravcu Krasnog Limana ruska vojska je likvidirala preko 90 ukrajinskih vojnika, a u DNR je likvidiran 21 diverzant.

Jedinice ruske vojske drže svoje položaje u pravcu Andrejevke i Krivog Roga i odbijaju napade nadmoćnih protivničkih snaga.

Preciznim napadom raketnog sistema „Iskander“ na vojni aerodrom „Voznesenjsk“ u Nikolajevskoj oblasti uništen je hangar sa bespilotnim letelicama „Bajraktar“.

U pravcu Lisičanska likvidirano je do 70 ukrajinskih vojnika.

U području mesta Murahovka u Nikolajevskoj oblasti uništen je kontrabaterijski radar američke proizvodnje.

Raketnim napadom ruske vojske na 102. brigadu teritorijalne odbrane u Zaporoškoj oblasti likvidirano je do 30 ukrajinskih militanata i sedam jedinica vojnih vozila.

Tokom borbenih operacija u području Nove Kamenke u Hersonskoj oblasti za dan je likvidirano do 30 neonacista i dva tenka.

Lovačka avijacija Rusije oborila je ukrajinski MiG-29 u području mesta Novovladimirovka u Nikolajevskoj oblasti.Usled masovnih napada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u području mesta Davidov Brod i Dudčan u Hersonskoj oblasti likvidirano je preko 120 ukrajinskih vojnika.

Ruska avijacija uništila je šest skladišta municije u Zaporoškoj, Nikolajevskoj oblasti i DNR.

Ruska PVO je u Hersonskoj oblasti za dan uništila u vazduhu 15 raketa ispaljenih iz raketnih bacača „Himars“ i dve protivradarske rakete „Harm“.

Ukrajinska artiljerija je za dan ispalila više od 43 projektila na severnu periferiju Energodara i teritorije oko Zaporoške nuklearne elektrane. Uzvratnom vatrom ruske vojske poražena su vatrena sredstva protivnika.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. milanm says:

  Da ne poveruješ, nakon probijanja linija RF.

 2. Darko says:

  Prvo, posle Srbije i Republike Srpske najviše volim Rusiju. Drugo, nešto mi nije jasno. Rusi uništavaju tamo i ovamo, a gube teritoriju. Gube teritoriju brzinom munje. Ko koga laze. Dosta bre priče, pokažite dela. Celo vreme imaju Rusi lasere da unište američke satelite, gde su ti laseri sad. Imaju Rusi takvu tehniku da ugase elektronske uredjaje neprijatelja pa im mogu leteti avionima po dvorištu, gde su sada? Juče jedan Rus plače na televiziji i kaže jači su, dobivaju informacije sa americkih satelita, gde su Ruski sateliti? Zao mi je ali meni se čini da je ovo pocetak kraja. Ruski vojni vrh je korumpiran, fale patrioti. Kada bi bilo bar još nekoliko Kadirova onda bi situacija bila drugačija. Ako jedna zemlja sa skoro 150.000.000 stanovnika ne može da skupi 500.000 dobrovoljaca onda nemamo šta pričati.

  • seik says:

   upravo tako

  • Pakao Azovstala says:

   Svako ko sumnja ili se nada da Rusija može da izgubi ovaj rat (ili bilo koji protiv nato) nema baš nešto puno inteligencije ili je hrvat.

  • Mirko veljkovic says:

   Jeste,mi iz pozadine smo malo nestršljivi,ali mora da razumemo da rusi vode humani i viteski rat.(sezite.se kako nas je Zašad bombardovao kasrtnim bombama i uranijumom,a u Iraku prvo prvo tepih bombi i potpuna deszrukvija infrastrukture i iszrebljivanje zive sile,dskle masakar)Rusi to ne cine,raumisljaju.Ali dolazi vreme dragi Darko,kada ce ti psi sa Zapada da kčece i mole za oprostaj.(stati ratnik,dobrovoljac sa Vukovara i Bosne)

   • Darko says:

    Sve bih ja to više voleo nego vi. Bogu se molim da ste vi u pravu, a ne ja.

 3. Karapušić Hrvoje says:

  ZZZZZZZZZvizz

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *