СТРАШНА СУДБИНА ЧЕКА АМЕРИКУ: Око 250 банака у САД неће преживети дужничку кризу

STRAŠNA SUDBINA ČEKA AMERIKU: Oko 250 banaka u SAD neće preživeti dužničku krizu

24 maja 2023

Ruski milijarder Oleg Deripaska smatra da oko 250 američkih banaka neće preživeti dužničku krizu koja je počela u SAD.

„Sada je već jasno da oko 250 regionalnih američkih banaka definitivno neće preživeti ovu krizu. Štaviše, petina je već mrtva“, napisao je Deripaska.„Drama je već počela. A problem sa američkim dugom, čija je stopa skočila, i poteškoće zbog podizanja gornje granice duga u Kongresu su samo jedan od preludijuma drame“, rekao je on.

Nakon što je propalo nekoliko krupnih banaka u Americi i Evropi, od kojih je najpoznatija bila švajcarska „Kredit Svis“, Zapad je počeo da se pribojava nadolazeće krize, prenose „RIA Novosti“. Pritom, štediše nastavljaju da povlače novac iz kreditnih institucija – u SAD je od februara do 10. maja sa računa povučeno 529 milijardi dolara, a u evrozoni u februaru i martu oko 89 milijardi evra.

Ostaje neizvesna sudbina javnog duga SAD. Američka ministarka finansija Dženet Jelen je ranije upozorila da bez odluke o gornjoj granici javnog duga vlada neće moći da nastavi da ispunjava sve obaveze, najverovatnije do 1. juna.

„Uopšteno gledano, bilo nam je zanimljivo da poslednjih 10ak, 15ak godina slušamo priče proameričkih analitičara da nas tek čeka ‘kineska ekonomska kriza’ zbog skrivenih regionalnih dugova i problema pregrejane realne tržište nekretnina u Kini. Međutim, sve ćemo to videti u narednim mesecima, ali na američkom tlu“, rekao je Deripaska.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

  1. seik says:

    u opste me ne interesuje

  2. Rista Bre says:

    Jedna od ruskih lopurdi priča o američkim lopurdama sve najcrnje, jer su mu verovatno uzeli dve tri milijarde koje je pokrao u Rusiji, izvukao iz Rusije i držao u Zapadnim bankama. Deripaska ima ko zna koliko dece i kad god natakne neku "visoko edukovanu" Ruskinju, pošalje je u Ameriku da rodi "Amerikanca" i ona tamo radi za Deripasku. I Američke lopurde su radile sa njim sve do 2018. kada su morale da ga ispljuju i njegove Zapadne poslove bace pod kamijon. Lopovi, peta kolona, pljačkaši Rusije - većina ruskih oligarha je polako prenosila ruske pare na Zapad. Prema nekim retkim informacijama, Ruski lopovi su izneli iz Rusije trilione dolara od 1990 pa i danas se to još uvek događa u Rusiji, mada se privodi kraju. Koliko triliona dolara su izneli, neće se nikada utvrditi, ali se spominje negde od 5 do 15 triliona. Sada i američki i ruski lopovi pljuju jedni na druge. Sve vezano za ruske oligarhe, njihovu idiotizovanu decu, nebrojene švalerke i ostalo je toliko prljavo da ne postoji mogućnost da se sve te prljavštine stave u jednu arhivu. Najveća sramota Rusije u istoriji Rusije je poklanjanje Aljaske Americi i pojava ruskih oligarha. Neki od oligarha su na vreme shvatili da su bar malo Rusi i počeli su da ulažu pare u Rusiju, ali to većinom bilo pod pritiskom Putina i novih ruskih zakona. Peskov se na primer posvetio Rusiji, sina je poslao u Vagner vojsku kao artiljerca a verovatno ima još takvih primera. Po nekim izvorima pravo ime Olega Vladimiroviča Deripaske je Oleg Muhamedišin Deripaska. Nemam pojma šta to znači, ali nekako mi je jasnije zašto ima nekoliko žena i još više dece.

  3. Rodja says:

    Zao mi je mnogo:))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *