СТРАШНЕ ПРЕТЊЕ АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА српском народу у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

STRAŠNE PRETNJE AMERIČKOG AMBASADORA srpskom narodu u REPUBLICI SRPSKOJ

8 jula 2023

MAJKL Marfi, ambasador SAD u BiH, izjavio je da postoji uznemirujuća sličnost aktuelnih tenzija sa predratnom situacijom u BiH, ali i poručio da je sve „drugačije, pošto su Sjedinjene Američke Države sada tu“.

On se obratio putem video-linka povodom proslave Dana nezavisnosti SAD, nakon što je zbog nevremena otkazan prijem u dvorištu Ambasade, istakavši da je „današnje osporavanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera BiH nemoguće negirati“.– Od izbornih nepravilnosti i korupcije, huškanja na rat, negiranja genocida do aktivnosti Narodne skupštine Republike Srpske od 26. juna, tenzije su jasne, a za mnoge građane BiH, sličnost sa predratnom istorijom zemlje je uznemirujuća. Ali jedna stvar jeste drugačija. SAD su tu – naveo je Marfi.

On je istakao da Dejtonski mirovni sporazum, kojim su SAD posredovale, okončao rat koji je trajao od 1992. do 1995. godine, ali da to nije savršen sporazum.

– Danas se Dejton preispituje, namerno pogrešno tumači i okrivljuje za stalne etničke podele u zemlji. Ovo poslednje predstavlja zamenu teza, odnosno uzroka i posledice, ali jeste istina da su politički lideri ove zemlje prokockali obećani mir. Odabrali su da stalno iskorištavaju i naglašavaju podele u ovoj zemlji. Bez obzira na to, Dejtonski mirovni sporazum zaustavio je krvoproliće i spasio živote – naveo je američki ambasador i dodao da su nakon rata SAD postale bilateralni razvojni partner broj jedan BiH, a vremenom i glavni vojni partner.

Ocenio je da odbrana mira i demokratije, osiguranje prosperiteta i zaceljivanje rana nikada neće prestati.

(Tanjug)

KOMENTARI14 komentara

 1. Pljatim Pljatimi says:

  Ma ti si kaubojska, smrdonoga bydaletina. Da, sve je sada drugacije...RAZVALICEMO vas sa Rusima !!!

  • Gagi says:

   Prijatelju, jesi li ti slep i gluv? Sa kojim Rusima, vidis li valjda da je sve oko tebe latinica a nabroj nam koliko firmi iz Rusije u odnosu na zapadne ima u Srbiji. Nisi ocigledno nikada slusao Zaharovu koja se iscudjava zbog toga sto im se Srbija ne obraca za pomoc i saradnju. Imam rezervu da to moze biti politika, ipak, neka desavanja su kristalno jasna.

 2. Velika Metla says:

  Američki satanisti pričaju o miru i demokratiji ????????!!!!!!! Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha........................!

 3. Velika Metla says:

  Ovoga satanistu američkog POD HITNO poslati u Afganistan, da Talibanima priča o miru i demokratiji.

  • Filip says:

   Zanimljivo bi bilo čuti šta bi ova kreatura pričala kada bi se našla na ratištu u nekoj opasnoj situaciji? Ovako je lako pričati i pretiti iz udobne fotelje. On je model "patentiranih degenerika" što reče bivši ruski predsednik.

   • Velika Metla says:

    Filip, neće se takvi " junaci" NIKADA naći na ratištu, zato i kevće sa sigurne daljine, i huška druge da mirišu barut. Ovakvi kao on i mnogi drugi imaju hroničnu alergiju na miris baruta. Takvih ti je inače i većina komentatora ovde koji uvek imaju mišljenje o tome kako bi NEKODRUGI trebao ratovati. U begana majka ne zaplaka.

   • rade n says:

    Narode Srpski,imate šansu da birate slobodu ili smrt,samostalnost ili vazalstvo,slobodu ili ropstvo sa stalnim tutorstvom.Iskustva imate šta su Vam američki satanisti radili,sve zločin do zlocina:bombardovali,rušili,zagadili i zatrovali zemlju i životnu sredinu,ubijali,pljackali.I sad hoće ponovo da vladaju sa lažnom demokratijom i prevarom.Ne treba Vama niko da Vas podržava i brani.Mozete se od govana sami odbraniti kao što ste se herojski branili i prošlim ratu.Samo su najbolje medju Vama izdajnici iz Srbije isporučili Hagu.Ali ničija nije gorela do zore.Svaki će platiti za nedela svoja pred Bogom i narodom.Smrt porobljivacima,izdajnicima,zapadnim poklisarama i placenicima!

 4. da da says:

  Sam si rekao idiote,aktivnosti skupštine Republike Srpske koja je nadležna za teritoriju Republike Srpske,ne znam šta ti nije jasno.Što znači da sve aktivnosti ne prelaze granice Republike Srpske.Valjda si toliko intiligentan da razumeš ono što si sam rekao.

 5. Željko says:

  Dakle uskoro će SVI Srbi živjeti u jednoj državi ali u "užoj" Srbiji a tko zna možda i u "suženoj" Srbiji ili u granicama Sanstefanske Srbije bez okupirane Vojvodine i Raške oblasti kako Vi Srbi zovete Sandžak a ti teritoriji su okupirani od strane Srbije 1918. Vojvodina (Hrvati, Mađari i Nijemci bili su apsolutna većina tada a Subotica je bio po brojnosti najveći hrvatski grad, više Hrvata živjelo u Subotici nego u Zagrebu) a Sandžak ste skupa sa Kosovom okupirali 1912. godine!

  • Zeka says:

   Nemaš pojma o istoriji, pa lupetaš. Subotica nije bila grad nekakve hrvatske države, nego Austrougarske. To što je bila u ugarskom delu države ne osporava ovu činjenicu. Ako bi bilo tačno da su u Vojvodini Srbi bili u manjini, a nije tačno, zašto je čitava Vojvodina bila za ujedinjenje sa Kraljevinom Srbijom? Postoje neoborive činjenice koje hronološki precizno opisuju završetak 1.sv.rata, a onda i stvaranje Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca koje je Vidovdanskim ustavom nazvano Kraljevina SHS. Tačno se zna kako je ta država nastala. Problem je vas Hrvata što ste se uvek uvlačili pobednicima. To ste uradili i 1918. kada je Srbija bila u koaliciji pobednika, pa ste se preko tih pobeda šlepovali da od poraženih u ratu postanete deo priznate države koju vekovima pre toga niste imali. Neoboriva je činjenica i to da je Sandžak oslobodjen, a ne okupiran. Taj naziv po jeziku viševekovnog okupatora promenili smo u onaj koji je ta oblast imala pre okupacije. Bila je to zemlja Raška i ostala je, sada kao Raška oblast. Idi sada čitaj i edukuj se. Ne blamiraj i sebe i svoje zemljake koji ubrzano napuštaju nezavisnu državu Hrvatsku.

   • Velika Metla says:

    Zeka, sve to taj ustaša odlično zna, ali eto barem je pokušao. Dobiće za to sendvaju od gospodara, i možda će mu gospodar olabaviti lanac par cenata.

 6. Vujadin says:

  Uskoro će Njujork promijeniti ime u Hirošima, a Vašington u Nagasaki. Zaslužili su mnogo više...

 7. Milutin says:

  Sve je isto kao što je bilo i pre rata 90-tih. Uključujući i prisustvo i delovanje Amerike. I 90-tih je bio potpisano da će biti mir među narodima u BiH, a onda se umešala Amerika. I nastao je pakao rata. Baš kao što se i sada meša i hoće da poništi potpisani Dejtonski mir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *