СТРАШНО! Бошњак викао „Алаху акбар“, избо полицајца у Бруклину, па га прогласили – СРБИНОМ

STRAŠNO! Bošnjak vikao „Alahu akbar“, izbo policajca u Bruklinu, pa ga proglasili – SRBINOM

8 juna 2020

Dženana Čamovića, Bošnjaka koji je prošle nedelje izbo nožem policajca u Njujorku, mnogi američki mediji proglasili su Srbinom, srpskim imigrantom, a pojedini navode da je u SAD stigao iz Srbije.

Iako Čamović, koga je policija nakon napada na kolegu oborila sa osam metaka, nema kriminalni dosije, postoji sumnja da je povezan sa teroristima, pa je slučaj preuzeo FBI.Bošnjaka proglasili Srbinom – vikao „Alahu akbar“

Dobar poznavalac prilika u SAD politikolog Aleksandar Pavić, iznenađen je činjenicom da je čovek koji je tokom napada uzvikivao „Alahu akbar“ proglašen Srbinom. On je čak intervenisao u komentarima ove tvrdnje na portalu „Brajtbart“, koji je protrampovski nastrojen.

​„Ovo treba da nam da do znanja da nije garantovano da će nešto pozitivno doći iz Bele kuće samo zato što je tamo Tram, kao i zato što je on ophrvan ostalim problemima i zato što stvarno ne zna ništa o Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, mada njegova žena sigurno zna. Nema opuštanja zato što mislimo da je Tramp blagonakloniji ili nije maliciozan prema nama, kao što su to bili Klintonovi, kao što je to bio Obama, kao što su to bili svi stanovnici Bele kuće od Džordža Buša starijeg do Trampa“, ističe Pavić.

On smatra da je po Srbiju, a posebno za Srbe u SAD, opasno što se ime dvadesetjednogodišnjeg Bošnjaka, Dženan Čamović inače je rođen u Americi, povezuje s terorizmom i žali što naša diplomatija i ne pokušava da razjasni ovu grešku.

„Državni organi praktično ništa ne rade na promeni slike o Srbima koja je ostala iz devedesetih godina, iako je sad za to mnogo povoljnije vreme, nego što je bilo tokom sankcija. Sada duboka država lovi i krupnije zverke, svoje nišane uperila je i prema Rusiji i prema Kini, nisu sada samo Srbi loši momci. Sad je vreme da se mnogo toga ispravi, pogotovo zato što značajan deo populacije na zapadu ustaje protiv lažljive duboke države, lažljivih medija, kako ih naziva Tramp. Sad je vreme da se mi uključimo u to, svim snagama“, ističe sagovornik Sputnjika.

On dodaje da nečinjenju Srbije prema lošem imidžu Srba u SAD najbolje govori nedavni slučaj Katarine Ristić iz Čikaga, devojčice koja je uspela da iz udžbenika izbaci gnusne laži o ratu u Bosni. Pojedinac je uradio posao koji treba da rade drugi.

Akcija srpskog kokusa

Srpski kokus u SAD ustao je u odbranu naših interesa na Kosovu i Metohiji, pokušao da američkim političarima i javnosti objasni da se u južnoj srpskoj pokrajini zapravo brani hrišćanstvo.

Pavić smatra da je ovaj stav dobar, ali da će, koliko god ispravan bio, teško proći, jer je Amerika duboko podeljena, a nemiri koji trenutno vladaju u svim većim gradovima pokazuju da su podele i veće nego što mislimo.

Naš sagovornik konstatuje da Srbija liberalnoj, neokonzervativnoj dubokoj državi nikada ne može da se dopadne, jer joj je cilj da preformatira zapadnu civilizaciju, da je sruši iznutra.

Hrišćanstvo je značajno za Trampovu bazu

„Oni ne podnose ni hrišćanstvo, ali među Trampovom bazom, ono i te kako ima značaja. Toga moramo da budemo svesni, ako ističemo da smo hrišćani, da smo pod udarom islamista i njihovih migracija. Treba da tačno znamo s kojim medijima razgovaramo, s kim u Beloj kući i američkom establišmentu razgovaramo, kome to može nešto da znači“, ističe Pavić.

On dodaje da poruka Srbije u slučaju Čamovića, ali i u svakom drugom, mora da bude jasna i da se zna kome je usmerena, inače će sav trud biti uzaludan.

„Nije dovoljno samo govoriti, potrebno je tačno znati šta hoćemo i targetirati pravu publiku, jer zalaganje može da ima i negativne posledice. Loše poslata poruka, drugoj strani, recimo Eliotu Engelu ili Bajdenu, može samo da bude dodatni argument da nas dokrajči“, zaključuje politikolog Pavić.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Gardista says:

  Pavicu da li bi ste bili ambasador Srbije u SAD? Ostalo je poznato, kod nas da nam ambasadori budu i vojni komentatori, pa ako bi ste nesto pametno zborili u korist Srba, evo ja bih vas predlozio za buduceg ambasadora.

 2. Kosovac says:

  Nikako da se setim šta je to „Srpski Kokus“. …..valjda je to kada ga neko nekoga srpski kokne, red je da dobije počasni latinski naziv Srpski Kokus. ….. Kada bi ga neko dobro roknuo, predlažem da se u enciklopediji to nazove prosto „Srpski Roknus“: ……………Ipak bi trebalo da Amerikanci provere da li je taj Bošnjak po nacionalnosti Srbin, Bosanac, Crnogorac, Jugosloven, ….. Nikada se ne zna. Zare igra.

 3. Kosovac says:

  Ova policajka FBI ima dupence prve klase. Glasam za Nju.

 4. Kosovac says:

  Ja bih bio sretan kada bi u Srbiji ugrađivali ovakve ležeće policajke. …..Znate, trava i ležeće policajke mnogo vole da se gaze.

 5. petrovgrad says:

  Srbija nema nacionalnu novinsku agenciju. Tanjug, Beta, BRN i ostale predvode novinari koji nisu Srbi. Baš će predsednik Novinara Vojvodine da objavi tu vest.

 6. milorad2 says:

  pa kako da kažu da je musliman iz bosne,apsolutno se vidi da oni nas nisu zaboravili u americi, i da zver čeka da se ponovo dokopa apsolutne vlasti pa će opet da udare na nas, ali nema ništa od toga vreme zveri je prošlo.Vrlo je zanimljivo gledati kao se ruše i bez obzira na sve kao mrtva žaba trzaju kracima da opet udare, čist refleks propagande,ako nisu rusi,onda su kinezi,a ako nisu kinezi onda su 100% zli srbi,neverovatno koliko je to inertan kliše.Smešno je što papak koji je odmah pravoverno reagovao i prekrstio musliju nije mogao da mu promeni ime :) a ono je vrlo indikativno i potpuno razumljivo svakome ko je slušo da su srbi zli hrišćani,pa još ortodoksni,ovo ortodoksni je naročito opasno.

 7. Kulak says:

  Lažu,mažu..........

 8. Veroljub says:

  Alah jeste veliki, nego zbog mlade bosne i Gavrila Principa stradala je čitava Srbija na solunskom frontu, a ko kaže da neće opet u ovim mirnim demonstracijama u americi. Alah će doći i zavladati pomoću svog jedionorođenog sina a Gospoda našeg i Spasitelja - Isusa Hrista.

 9. Ješua says:

  Alah is very very Akbar, ali taj policajac je samo radio svoj posao, da guši demonstrante po cenu krvi, sada je to bila čak i njegova lična krv, Alah ostaje Akbar, a čovek se vraća prahu od kojeg je i uzet. Alahu se vraća duh čovečeji jer ga čoveku i dade kada mu najpre dahnu svoj dah u nozdrve. Čoveka ne valja ubijati jer je po obličju svog stvoritelja tj. Alaha, to je dakle greh, ne možete protiv volje Alaha da činite nešto u Alahovo ime. Kuran su prepisivali iz Biblije ali niti su ga dobro prepisali niti su ga dobro shvatili, a nisu ni prihvatili svrhu same Biblije a to je poslanstvo Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, On potvrđuje da sve Pismo i svedoči za Njega i Oca Njegovog koji ga posla ljudima radi našeg spasenja. I neće nam se javiti ako ne kažemo da je:"Blagosloven Onaj koji dolazi u ime Očevo."

 10. Haki Daki says:

  Kreto Hakija, presudila mu ćakija, ne razumeš ti to druže sudija. Ko preživi dvaes godina u kp domu america, taj je pravi hadžija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *