STRAŠNO : Cena naručenog ubistva od 10.000 do 100.000 evra

STRAŠNO : Cena naručenog ubistva od 10.000 do 100.000 evra

23 februara 2014

500 euros fanCena naručenog ubistva je oko desetak hiljada evra, a ako je u pitanju kapitalac” cena ide i do sto hiljada evra, tvrdi hrvatski bezbednosni stručnjak Cvrtila.

Željko Cvrtila je, međutim, za splitsku “Slobodnu Dalmaciju” napomenuo da ti podaci nikada nisu bili dostupni javnosti, jer policija do njih nikada ni ne dođe.

Cvrtila kaže da poznati kriminalisti upozoravaju da ne treba misliti da su plaćene ubice retki ljudi koji se “svećom” moraju tražiti da bi počinili ubistvo.

„Danas ima na stotine boraca koji su bili u raznim vojskama, a ne znaju šta će sa sobom“”, naveo je Cvrtila dodavši da je reč o ljudima sa penzijama koje ne prelaze 100 – 200 evra.

Takvi su, ističe, spremni na sve i svašta.

Splitska “Slobodna Dalmacija”, naime, piše da je u Hrvatskoj vrlo teško govoriti o tome da li ima naručenih ubistava jer, kako se navodi, policija I tužilaštvo, koji su za to zaduženi, nikada, ili uglavnom nikada, ne dokažu ko je naručio ubistvo.

Najviše što mogu da učine jeste da uhvate počinitelja, ali kriminalističkom obradom vrlo teško otkriju nalogodavce i motive, te tako javnosti ostaje da se bavi nagađanjima, naveo je Cvrtila.

Policija je imala veliku priliku da to otkrije u slučaju ubistva (vlasnika Nacionala) Ive Pukanića, pa nije, nego se sve zadržalo na Joci Amsterdamu, koji je navodno organizovao i pokrenuo Pukanićeve ubice”, naveo je Cvrtila i dodao da pravi motivi I ime onoga koji je lično bio zainteresovan za to da naruči ubistvo nikada nisu otkriveni, a akteri tih ubistava već odavno služe pravosnažne zatvorske kazne.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *