СТРАШНО: Црна Гора прети Србији НАТО пактом!

STRAŠNO: Crna Gora preti Srbiji NATO paktom!

4 januara 2020

Podgorica se pozvala na članstvo u NATO-u, u pozivu koji je uputila srpskom ambasadoru u Podgorici, zbog navodnog pokušaja nasrtaja na ambasadu Crne Gore u Beogradu. Tako je prvi put istakla NATO štit u diplomatskom ratu protiv Srbije.

U pozivu koji je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore uputilo našem ambasadoru u Podgorici, zbog navodnog napada na crnogorsku ambasadu u Beogradu, navodi se da se tako ne poštuju državni simboli susedne i prijateljske zemlje, koja je i članica — NATO-a.Podgorica iza NATO štita

Šta je Crna Gora želela da poruči pominjući NATO?

Bivši diplomata Zoran Milivojević za Sputnjik kaže da sve ovo pokazuje da se odnosi između dve zemlje komplikuju i ulaze u fazu koja u perspektivi ne daje pozitivne elemente kako bi moglo da se zaključi da su odnosi na prijateljskom nivou.

„Ova poruka sa NATO je, rekao bih, specifična, i mislim da je nepotrebna. Crna Gora je suverena država i tako bi trebalo i da se ponaša. Ali to podvlačenje da su članica NATO-a, rekao bih da ima dvostruko značenje. Jedno je neka vrsta pretnja Srbiji, to jest, tu je poruka da bi Beograd mogao da snosi posledice i po toj NATO liniji. Drugo se odnosi na podsećanje ostalih članica NATO-a da je Crna Gora njihov član. To deluje kao da im stavljaju do znanja, a što ne postoji, da je Crna Gora u opasnosti i da članice NATO-a imaju to u vidu. Odnosno, da Srbija na ovaj način preti Crnoj Gori“, mišljenja je naš sagovornik.

Zbog verskog zakona koji je donet u Crnoj Gori, a po kome sva imovina SPC-a faktički prelazi u ruke države, već danima je cela Crna Gora na nogama. Protesti su održani i u Beogradu, kada je navodno „napadnuta ambasada“, kako tvrde u Podgorici, i pokušano paljenje zastave Crne Gore.

Iako napada na crnogorsku ambasadu nije bilo, Podgorici je i ovo bio dovoljan povod da reaguje. Tenzije sa obe strane čini se da se podižu, a prema rečima našeg sagovornika, sve više počinju da liče na spor Srbije sa Hrvatskom.

Ugroženi odnosi dve zemlje

„Donošenjem zakona, Podgorica na svaki način pokušava da dokaže svoj crnogorski identitet, i to na račun Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda, što je proizvelo i posledice. Ali, očito je orijentacija crnogorskih vlasti da na svemu tome istraju. Sve ovo što se sada događa ukazuje da će trpeti bilateralni odnosi dve države. Dakle, čini se da smo ušli u fazu spora koji već dobija diplomatske razmere tipične za odnose dve zemlje između kojih ima otvorenih pitanja i problema“, objašnjava Milivojević.

U međuvremenu, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu. Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je tu informaciju i objasnilo da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će možda doći u privatnu posetu Crnoj Gori za Badnji dan.

(Sputnjik)

KOMENTARI15 komentara

 1. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Crna je suverena a baba NATA ih štiti. Moderna država mora da ima zakon o slobodi veroispovesti kao svaka mlada demokratska zemlja To je i prvi i osnovni zakon i amadman koji je kod sebe Amerika uspostavila od svog osnivanja, zato sada imaju registrovane i sotonske crkve, i vanzemaljske i šta god da veruješ-neveruješ. Amfilohije ipak mora na groblje slonova, dinosaura ili crkveni muzej, mauzolej ili šta slično. Pa u stvari niko nije ni tražio imovinu postojećih crkvi već samo mogućnost da se registruju i one kvazi vere i veroispovesti. Čemu diktatura u veri, pa mi normalni verujemo u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista - Sina Božijeg, koji je poslan da strada radi naših grehova da bi se mi pred Bogom koji verujemo našli pravi, ko zna, zna, ko veruje, veruje, ali je i sam Bog dopustio da nastane vreme kakvo do sada nije bilo da se pokažu oni koji su od prave vere Hristove. Sveto Pismo i samo govori da treba da poštujemo i vlasti kakve jesu i poglavare kakve jesu jer nema vlasti na zemlji koju sam Bog nije postavio ili bar dopustio, a naš poglavar i vrhovni vladar i nije od ovog sveta. Treba graditi mir i u svakoj slabosti i progonu - jak u Hristu. Takvi su bar bili rani hrišćani.

 2. Slobodanka says:

  Ovo pozivanje na autoritet jačeg i moćnijeg otkriva da vlast Crne Gore više se ne oseća sigurno, a prvenstveno zbog masovnih okupljanja unutar Crne Gore. Zbog toga smeta im i smetaće im i ubuduće bilo kakve kritike spolja i drugi potezi spolja koji narušavaju krhki i sve krhkiji ugled aktuelnih vlasti u Crnoj Gori. Ukratko: Da se niste usudili da ugrožavate našu vladavinu, NISMO SIGURNI KAKO ĆEMO PROĆI AKO I DRUGI SPOLJA NAVALE DA NAS KRITIKUJU.

  • Slobodanka says:

   Da se niste usudili spolja protestima i kritikama da ugrožavate našu vladavinu, imamo toga na pretek iznutra.

 3. petrovgrad says:

  Crna Gora je poslednji bastion komunizma, onog najzloglasnijeg tipa. Po završetku rata 1945 masovno su uništavali pravoslavlje i svega što je Srpsko. To su činili ne samo u Crnoj Gori, već i širom Srbije, a posebno na KiM. Komunistički zlikovci poput Tempa, Kapičića, Dapčevića,Miloadina Popovića, posebno zlikovca nad zlikovcima Dušana Mugoše, pa sve do generala Martinovića, i mnogih načelnika OZN-e UDB, DB,pa do BIA, sve je to crnogorštija radila na uništavanje svega Srpskog i Srpske državnosti.

 4. Rafmanjinov says:

  Ma da evo trci nato,da zastiti milu,svako ko je slusao sta je Tramp rekao o Crnoj Gori i njenom ulasku u nato,zna da nece prstom mrdnuti,i da je rezim mile djukanovica nazvao agresivnim! Milo,pa pozovi ih neka ti ponognu!

 5. dinki says:

  Ne na more u Crnu Goru,ne na more praviće vas od pijeska da se vratite,pokažite inat a koliko su nenormalni prijetiće vam sa NATO=OTAN ukoliko i ne dođete i još nešto vežiti AV=VA da ne dolazi na badnje veče samo nam taj srećo još fali.

  • Slobodanka says:

   On je kao vuk, a Vi ste kao Crvenkapa koju treba da ulovi. Mnogo se uzvrteo, te za svaki slučaj smislite nešto da zamenite uloge. Ne treba da dolazi kod Vas, on je rodjeni baksuz. Koga god se on prihvatio otišao je ili odlazi sa političke scene: Klintonova, Cipras, jedno vreme Kurc, Merkel (odlazeća), Putin (najavio odlazak), ima ih još. Inače AV je rekao da veoma je iznenadjen koliko u medijima ima histerično negativnih reakcija povodom njegovog eventualnog odlaska na sever Crne Gore.

   • persida says:

    More mars, idi i ne vracaj se, Vucko. Dosta si se nakrao od ovog naroda. Tebe jedino Milo moze da razume.

   • dinki says:

    Što se tiče nas iz Crne Gore njegov dolazak bi iskoristili da laju na Srbiju o on im ide pred rudu.

  • Slobodanka says:

   Ako ipak dodje a Vi kod Mila njega brzovozno preusmerite. Neka Milu izbaksuzira odlazak.

 6. bane says:

  kao razmaženo derle, kriju se iza drugog (nato i tarzan), debili.

 7. padre says:

  O kojoj to suverenosti ovaj lupa?

 8. petrovgrad says:

  Pod hitno reciprocitet, koliko Crnogoraca na položaje u Srbiji, toliko Srba iz Crne Gore u Crnogorskim institucijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *