STRAŠNO – Počelo čipovanje dece u Americi

STRAŠNO – Počelo čipovanje dece u Americi

8 jula 2014

RifU nastojanju da odvoji mit od istine o federalnom programu implatiranja RFID čipova, kampanja za podizanje svesti pokrenuta je na turneji koja obuhvata veći broj javnih škola širom zemlje. Operacija ima srdačnu animiranu maskotu, a nacrtani RFID čip se zove Čipi (Chippie). Ovaj lik se koristi da pokaže mladoj publici prednosti koje ima RFID implant ispod kože.

Foto: Facebook/chippetherfidFoto: Facebook/chippetherfid Posle odgledanih 30 minuta crtanog filma u kojem se prati Čipi tokom jedne od mnogih svojih avantura, tu je lutkarska predstava gde se deca podstiču da postavljaju pitanja Čipiju u vezi sa RFID čipovima i procesom implantacije. Svako dete napušta izložbu sa punjenom lutkom Čipi, bojankom i nekoliko informativnih letaka za njihove roditelje čiji sadržaj trajno ublažava strahove od čipovanja dece.

– Želimo da uverimo roditelje da ne postoji razlog za strah u realizaciji ovog novog programa. To je nešto što će neminovno svima koristiti na duže staze i praktično ne postoje nedostaci. Čip će obezbediti jednostavnost, udobnost i bezbednost u svim svakodnevnim transakcijama. Sa tehnologijom kojom raspolažemo, program je već ranije trebalo obaviti – rekao je Volt Eisner, tvorac lika Čipi.

Mnogi od njih su dobili želju da implantiraju sebi čip na licu mesta.

– Osećao sam to kao krajnju nuždu – objasnio je Dag Voker, koji je prisustvovao nedavnom „Chippie“ seminaru u jednoj školi u Vajomingu, držeći svoju malu oteklu levu ruku sa rupicom u kojoj je bila umetnuta igla i dodaje:

– Sada mogu dobiti besplatno slatkiše svaki put kad sa mamom odem u banku ili prodavnicu – ponosno ističe

Foto: Facebook/chippetherfidFoto: Facebook/chippetherfid Mlađe generacije su izgleda posebno opčinjene njim na jednom nivou koji prevazilazi čak i očekivanja menadžerskog tima odgovornog za distribuciju Čipijevih tematskih proizvoda tokom kampanje. Deca kažu da uživaju u Čipijevom optimističkom stavu, i veseloj prirodi. Maskota bi veoma lako mogla da među decom postigne nivo slave koji imaju ljubičasti dinosaurus Barni ili Teletabisi.

– Čipi zaista odjekuje među malom decom na alarmantnom stepenu – komentarisao je Robert Hauel, izvršni direktor marketinga i menadžerskog tima zaduženog za robnu liniju „Chippie“ i dodao:

– Imali smo težak period u pokušaju da održimo korak sa potražnjom svih proizvoda koje proizvodimo. Kada smo stigli u prvu školu, sve naše zalihe su ispražnjene u roku od 45 minuta.

Čipi je trenutno na pola puta u okviru turneje koja, izgleda, ima žestoku opoziciju u pojedinim državama. pa se tako često dešava da su Čipi i kompanija bili suočeni sa gomilom razjarenih i konfrontirajućih demonstranata koji su okružili školu, ali su uprkos tome, uspeli da realizuju prezenaciju.

Foto: Facebook/chippetherfidFoto: Facebook/chippetherfid Čipi je pokušao da obavesti prisutne na konferenciji za novinare da su tvrdnje koje se odnose na satanizovanje koncepta čipovanja, bile potpuno bezočna neistina. U povratku kući, Čipijeva ekipa je predstavila novu kampanju kojom guši verske strahove. U njoj se Čipi može videti ruku pod ruku sa Isusom Hristom.

Da li će se to pokazati kao uspešna taktika tokom druge polovine Čipijeve turneje? Pretpostavljamo da će samo vreme pokazati.

(Telegraf.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *